19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Παντηνιακός Δρόμος του Σταυρού

dromos_tinos_04

dromos_tinos_04

Τη Κυριακή 10 Απριλίου το απόγευμα, τελέσαμε τον παντηνιακό Δρόμο του Σταυρού, ξεκινώντας, όπως κάθε χρόνο, από την τέλεια ανακαινισμένη Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην τοποθεσία Μέση της Τήνου και ανεβήκαμε στο προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο.

Σε κάθε στάση αυτού του Δρόμου, εκτός από τα βιβλικά κείμενα, υψώσαμε τις ικεσίες μας για τα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας με κύριο θέμα τη τύχη του ιαπωνικού λαού που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι.

Όπως κάθε χρόνο οι ιερείς και οι πιστοί μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, και σχεδόν όλοι οι έφηβοι που αυτό το χρόνο ετοιμάζονται για την ομολογία πίστης, έλαβαν ενεργό μέρος, σήκωσαν τον ξύλινο σταυρό και ένωσαν τη φωνή τους στις ικεσίες, τους ύμνους και τις προσευχές.

Όπως κάθε χρόνο, σαν επισφράγισμα, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούσαν να επωφεληθούν από το μυστήριο της Μετάνοιας, και έτσι να προετοιμαστούν για την σωτήρια εορτή του Πάσχα.

Έτσι, η τοπική μας Εκκλησία μάς έδωσε και αυτή τη φορά την ευκαιρία να ανανεώσουμε τη συμμετοχή μας στη ζωή του Χριστού δεχόμενοι να ζει Εκείνος μέσα από τη δική μας ζωή.

Στέλλα Φωσκόλου

Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη Εβδομάδα στον Άγ. Διονύσιο – Holy Week St. Denis

Επόμενο Άρθρο

Ειδήσεις από τη Σύρο

You might be interested in …

Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς στη Νάξο

  Την Κυριακή 22 Ιουλίου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό  μας Ναό στη Νάξο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού Παν/τατος π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος, ο […]

Τήνος: Πορεία προς τον τοπικό Γολγοθά

Η Εκκλησία της Τήνου την Κυριακή 6 Απριλίου πραγματοποίησε τον Παντηνιακό δρόμο του Σταυρού. Ξεκινώντας από τον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Φραγκίσκου και μελετώντας το Πάθος του Χριστού έκανε μία συμβολική πορεία προς το λόφο […]