25 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Παρουσίαση Βιβλίου της Chiara Lubich «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 , το κίνημα των Focolare της Αθήνας, οργάνωσε στον φιλόξενο χώρο του Αρχοντικού Μπενιζέλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την παρουσίαση του βιβλίου «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» της ιδρύτριας του κινήματος των Focolare Chiara Lubich.

Την ημέρα αυτή στις 6.30 το απόγευμα η Πατρίτσια, η Άντζελα και η Ντανιέλα που αποτελούν την «ψυχή και το σώμα» του κινήματος των focolare στην Αθήνα, αλλά και στην Ελλάδα, μαζί με τους πολλούς φίλους-συνεργάτες τους στην Αθήνα, οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου αυτού και με την ευκαιρία αυτή μπόρεσαν μέσα από τις ομιλίες όλων των ομιλητών να παρουσιάσουν την ζωή και το έργο της ιδρύτριάς τους αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουν όλους τους παρόντες για τη σημασία του κινήματος των focolare (Έργο της Παναγίας).

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους, o εκπρόσωπος του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος π. Σάβιο Χον Τάι Φάι, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης, που ήταν ο μεταφραστής του βιβλίου, αλλά και εκείνος που έχει γράψει την εισαγωγή του βιβλίου, ο Πανοσιολογιότατος Έξαρχος των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών π. Ιωσήφ Bezazian, ο Αιδεσιμότατος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας Αττικής κ. Γαβριήλ, που έχει κάνει και τον πρόλογο του βιβλίου και οι Σεβαστοί Ιερείς π. Γεώργιος Ντάγκας Εφημέριος Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου και π. Κρίστιαν Gaspal Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας.

Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν γεμάτος από Μοναχούς και Μοναχές της Επαρχίας μας και λαϊκούς τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και της Ορθόδοξης, από όλες τις Ενορίες της Επαρχίας μας.

Στην αρχή ο Συντονιστής της εκδήλωσης Κώστας Φώσκολος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους έδωσε τον λόγο στον Σεβασμιότατο π. Σάβιο για ένα χαιρετισμό.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Σεβασμιοτάτου π. Θεόδωρου, του Αιδεσιμότατου π. Εμμανουήλ που διάβασε το κείμενο που είχε ετοιμάσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, της κ. Καίτης Βάγγερ που βοήθησε στην μετάφραση του βιβλίου και της εκπροσώπου του κινήματος των Focolare Πατρίτσιας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο βιβλίο της ιδρύτριας του κινήματος των Focolare ,Chiara Lubich «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αλλά αναφέρθηκαν εκτενώς και στο κίνημα των Focolare γενικότερα, έχοντας συμμετάσχει ο καθένας σε συναντήσεις και σε εκδηλώσεις του κινήματος.

Επίσης ανάμεσα στις ομιλίες προβλήθηκαν και 2 video ,το ένα για την ζωή της Chiara Lubich και το άλλο από την επίσκεψη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκπροσώπων του κινήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά το τέλος των ομιλιών προσφέρθηκε ένα κέρασμα αγάπης για όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μέσα από το οποίο μπορέσαμε όλοι να παρατείνουμε την συζήτηση, να ανταλλάξουμε σκέψεις και να συζητήσουμε με τους ομιλητές.

Το τέλος της εκδήλωσης μας βρήκε όλους αισθητά περισσότερο ενημερωμένους για το… τι σημαίνει κίνημα Focolare … τι σημαίνει Chiara Lubich…

Μέλη και συνεργάτες των Focolare ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

Η Παναγιά μας να σας δίνει Υγεία και Δύναμη

να συνεχίζετε…να συνεχίζετε…

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σεβασμιότατος Savio Hon Tai-Fai, S.D.B, ονομάσθηκε από τον Άγιο Πατέρα, Αποστολικός Νούντσιος στην Μάλτα

Επόμενο Άρθρο

«Καλεσμένοι να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε» του σεβάσμ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Εορτή Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 η Ενορία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εόρτασε τον προστάτη της Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Στις 6.30 το απόγευμα της ημέρας αυτής, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, την οποία δυστυχώς […]

Αθήνα: Μεγάλη Τετάρτη, Θεία Λειτουργία των Αγίων Ελαίων

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στις 6.30 μμ. συναχθήκαμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, γύρω από τον Αρχιεπίσκοπό μας και τους πρεσβυτέρους μας, για να τιμήσουμε το μυστήριο της […]

Ep 3. Μπορεί ένας Χριστιανός να είναι υπέρ του Γάμου ομοφύλων;

Συζητήσεις με τον σεβαμ. Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών. Το ερώτημα που θέσαμε στον σεβασμιότατο Θεόδωρο, είναι το εάν μπορεί ένας Χριστιανός που πιστεύει στο Χριστό, το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία, να είναι υπέρ του ομόφυλου […]