8 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πασχαλινό μήνυμα Επισκόπου Φραγκίσκου

sev_syr

sev_syr

Προς το Πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας

που παροικεί στη Σύρο, Θήρα και Κρήτη


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφές και αδελφοί μου,

ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, έζησε το Πασχαλινό Μυστήριο της σταυρικής θυσίας και της Αναστάσεώς του, με ένα και μόνο σκοπό: να μας συμφιλιώσει με τον Πατέρα του για να μάς προσφέρει και πάλι την αιώνια ζωή που, δυστυχώς, είχαμε χάσει στην αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.


Ο ουράνιος Πατέρας, μάς είχε δημιουργήσει για τη ΖΩΗ. Ζωή αληθινή, δεν είναι μόνο η βιολογική, που θα τελειώσει στον τάφο με τον θάνατο. Ζωή αληθινή είναι όταν ο άνθρωπος ζει σε κοινωνία αγάπης με τον Θεό, και γι’ αυτό σε κοινωνία αγάπης με τον πλησίον του. Αυτή τη ζωή ο Ιησούς Χριστός την ονομάζει «ζωή αιώνια», που πρέπει να αρχίσει εδώ στη γη και θα συνεχίσει στην αιωνιότητα χωρίς τέλος.

Για να εισέλθομε στην αιώνια ζωή απαιτείται να πιστέψομε στον Ιησού Χριστό Σωτήρα ζητώντας τη σωτηρία, και να βαπτιστούμε ώστε να αναγεννηθούμε στην νέα ζωή των παιδιών του Θεού.

Ένας άνθρωπος όμως, για να ζήσει, δεν αρκεί να γεννηθεί. Πρέπει  επίσης να τρέφεται για να ζήσει βιολογικά, για να ενηλικιωθεί και να γίνει υπεύθυνο πρόσωπο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του ανάμεσα στους ανθρώπους. Έχει ανάγκη από τη φροντίδα, την προστασία και τη διαπαιδαγώγηση της μητέρας του και του πατέρα του.

Στη νέα ζωή των παιδιών του Θεού, ο χριστιανός έχει ανάγκη από τη φροντίδα της ΜΗΤΕΡΑΣ του Εκκλησίας, την οποία θέλησε ο Ιησούς Χριστός με σκοπό:

1) να του διδάσκει τις αλήθειες που της παρέδωσε ο Χριστός μέσω των Αποστόλων, και τις οποίες πρέπει να πιστεύομε, εφόσον σύμφωνα με τον λόγο του Χριστού: «όποιος πιστέψει και βαφτιστεί, θα σωθεί»,

2) να τον διαπαιδαγωγεί στη χριστιανική ζωή, εφόσον ο Χριστός μας λέει: «δεν θα εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών όποιος περιορίζεται να μου λέει “Κύριε, Κύριε”, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου του επουράνιου», και

3) να του παρέχει συνεχώς και να του ανανεώνει την αιώνια ζωή μέσω των Μυστηρίων, τα οποία ο Χριστός παρέδωσε στην Εκκλησία του για να μας διατηρεί και να μας αυξάνει την αιώνια ζωή, ώστε να μείνομε πιστοί, σύμφωνα με τον λόγο του Χριστού: «στον νικητή θα δώσω το στεφάνι της ζωής».

Όλα αυτά όμως μάς τα προσφέρει η Εκκλησία, επειδή ο Θεός, ως φιλόστοργος ΠΑΤΕΡΑΣ, μάς ανέθεσε σ’ αυτήν, για να μπορούμε έτσι, μέσω της Εκκλησίας, να τον αισθανόμαστε καθημερινά κοντά μας. Γι’ αυτό ο Ιησούς Χριστός μας προτρέπει να προσευχόμαστε κάθε μέρα, είτε μόνοι είτε στη σύναξη με τους αδελφούς μας, με τα λόγια εμπιστοσύνης: «Πάτερ ημών…».

Αδελφοί μου,

Μόνο όποιος ζει την εν Χριστώ ζωή με το πιο πάνω πνεύμα, μπορεί φυσιολογικά να ζήσει με χαρά και καρποφόρα τις άγιες και σωτήριες αυτές πασχαλινές ημέρες κατά τις οποίες τελούμε ανάμνηση του λυτρωτικού Θανάτου και της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Προτρέποντας όλους να διαποτίζεστε συνεχώς από αυτό το πνεύμα του Σωτήρα μας, ο οποίος είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, εύχομαι να δώσει ο Κύριος σε όλους πνεύμα μετάνοιας και πίστης για να συμμετάσχετε στις ιερές Ακολουθίες με ψυχή καθαρή και με πλούσιο πνευματικό όφελος.

Η Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας συνοδεύει όλες αυτές τις ημέρες!

+ Φραγκίσκος

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας, Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Νικολάου

Επόμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Νικολάου

You might be interested in …

Η Επισκοπική Χειροτονία του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου Στεφάνου

Η Επισκοπική Χειροτονία του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου Στεφάνου Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης Σύρος, 2 Ιουλίου 2014   Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου η εις Επίσκοπον χειροτονία του […]

Εις μνήμην αιώνια, Μοναχός Αντώνιος Ρούσσος

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΙΩΝΙΑ       Μοναχός Αντώνιος Ρούσσος Frère Paul του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολών           Μετά από ολιγόμηνη ασθένεια απεβίωσε την Τετάρτη το απόγευμα, 30 Ιουλίου 2014, στη Μονή […]

Ολοκλήρωση εορτασμού 50στης επετείου των εγκαινίων του Ιερού Ενοριακού Ναού στη Βάρη

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 50στη επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ενοριακού Ναού  Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, στη Βάρη Σύρου. Στην πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, για τη λήξη του εορτασμού, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, στην οποία προΐστατο […]