5 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Mία από τις πέντε μεγαλύτερες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην ΠΗΝ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου με θέμα «Η Μαρία σηκώθηκε και αναχώρησε γρήγορα» με τον πάπα Φραγκίσκο να είναι μαζί με τους νέους προσκυνητές από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου στη Λισαβόνα.

Περισσότεροι από 28.600 νέοι από 1.300 ομάδες των ΗΠΑ πρόκειται να ταξιδέψουν στη Λισαβόνα για την 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με τον πάπα Φραγκίσκο. Είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην εκδήλωση και οι αριθμοί εγγραφών εξακολουθούν να αυξάνονται, σύμφωνα με μια δήλωση των επισκόπων των ΗΠΑ.

Οι προσκυνητές είναι υπερδιπλάσιοι από τον αριθμό των νέων των ΗΠΑ που παρακολούθησαν την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2019 στον Παναμά, ενώ η προηγούμενη ΠΗΝ στην Κρακοβία της Πολωνίας, το 2016 σημείωσε αριθμό ρεκόρ συμμετοχών από τις ΗΠΑ με 40.000 νέους.

Ο Επίσκοπος Ρόμπερτ Μπάρον, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής της Ιεραρχίας των ΗΠΑ για τους Λαϊκούς, τον Γάμο, την Οικογενειακή Ζωή και τη Νεολαία και θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα μαζί με άλλους 60 επισκόπους των ΗΠΑ, είπε ότι «η χώρα μας προσβλέπει πολύ σε αυτό προσκύνημα».

Μια σημαντική συνάντηση με τον Ιησού

Σύμφωνα με τον επίσκοπο Barron, η εκδήλωση «είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για νέους ενήλικες να έχουν μια σημαντική συνάντηση με τον Ιησού Χριστό στην παρέα νέων από την Εκκλησία από όλο τον κόσμο».

«Είναι επίσης μια στιγμή που ο Άγιος Πατέρας και η Εκκλησία θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους νέους που θα είναι παρόντες» πρόσθεσε.

Οι Αμερικανοί προσκυνητές θα μένουν σε ενορίες, πανεπιστημιουπόλεις, σπίτια και ξενοδοχεία γύρω από τη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του ΠΗΝ, συμμετέχοντας στις προσευχές και τις Ιερές Ακολουθίες, τις καθημερινές κατηχήσεις, τις συναυλίες, τις παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων, στις συναντήσεις διάλογου, στις συναντήσεις και ανταλλαγές με νέους ενήλικες από όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 35 επίσκοποι από τις ΗΠΑ θα υπηρετήσουν επίσης ως επικεφαλής επίσκοποι για τις καθημερινές κατηχητικές συνεδρίες που ονομάζονται «Rise Up!».

Ο Πάπας θα συναντήσει τους προσκυνητές στις 3 Αυγούστου

Η ΠΗΝ της Λισαβόνας θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου με τον Πάπα να συναντά τους προσκυνητές στις 3 Αυγούστου, όταν θα παραστεί στην Τελετή Υποδοχής στο κέντρο της πόλης. Στις 4 Αυγούστου θα ηγηθεί των Στάσεων του Δρόμου του Σταυρού και θα εξομολογήσει κάποιους νέους στο Jardim Vasco da Gama. Θα προεξάρχει στην Αγρυπνία της 5ης Αυγούστου και θα προσευχηθεί το Άγιο Ροδάριο με νέους. Ο Άγιος Πατέρας θα προΐσταται και στην Θεία Λειτουργία για την λήξη της ΠΗΝ, όπου οι διοργανωτές αναμένουν πάνω από ένα εκατομμύριο νέους στις 6 Αυγούστου.

Προσκυνητές από όλο τον κόσμο

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι προσκυνητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη αναμένεται να λάβουν μέρος στην ΠΗΝ στη Λισαβόνα. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα προέρχονται από την Ευρώπη και την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων 5.000 από τον Καναδά και 10.000 νέων από τη Βραζιλία. Ωστόσο, θα υπάρξουν επίσης μικρές αντιπροσωπίες από το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία (400), από την ηπειρωτική Κίνα (50) ακόμη και από την ταλαιπωρημένη από την βία Αϊτή (26). Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 41 νέους, συνοδούς, δύο ιερείς και τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τον Ευαγγελισμό και την Κατήχηση, θα βρίσκεται από σήμερα στην Πορτογαλία.

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023: Μια όμορφη ανταλλαγή μεταξύ νέων και ηλικιωμένων

Επόμενο Άρθρο

Ο καρδινάλιος Aguiar επισκέπτεται τους νέους των Αγίων Τόπων

You might be interested in …

Καρδινάλιος Παρολίν: Ο πάπας Φραγκίσκος έχει μεγάλες προσδοκίες για την ΠΗΝ

Λίγο πριν από το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στην Πορτογαλία, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας καρδινάλιος Pietro Parolin λέει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία στους νέους να έρθουν σε στενή επαφή […]

Ο Πάπας καλωσορίζει τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Ο Θεός σας καλεί με το όνομά σας» (βίντεο)

Μια ζωντανή εικόνα χρωμάτων και ήχων υποδέχθηκε τον πάπα Φραγκίσκο και εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές στην τελετή υποδοχής για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023. Ο εορταστικός χαρακτήρας της έναρξης ήταν ένας ύμνος πίστης και η ζωντανή […]