19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ποιμαντική επίσκεψη στην Νάξο

naxos_1112

naxos_1112

Στα πλαίσια της μηνιαίας επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου στο νησί της Νάξου αναχώρησε μέσω Σύρου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Στη Νάξο είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον εφημέριο για διάφορα ποιμαντικά και άλλα θέματα και να επιθεωρήσει τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται στην πρώην Μονή Ουρσουλινών για τη μετατροπή της σε Κέντρο Πίστης και Πολιτισμού.

Την Κυριακή, πρώτη Κυριακή του ερχομού, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό μας Ναό και στη συνέχεια έκανε κατήχηση στα παιδιά τα οποία ετοιμάζονται να λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος.

Τα παιδιά τα οποία συνολικά κατηχούνται στη Νάξο είναι 25 και δυστυχώς υπάρχει έλλειψη λαϊκών κατηχητριών για να βοηθήσουν το εφημέριο π. Μανώλη στο έργο της Κατήχησης. Η μία και μοναδική λαϊκή κατηχήτρια, η κυρία Φανή Δάσκου κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο στο κατηχητικό έργο της ενορίας.

Υπάρχει σκέψη από μέρους του Αρχιεπισκόπου να πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στη Νάξο προκειμένου να κατηχεί. Δυστυχώς για τη χειμερινή περίοδο μετάβαση από την Τήνο στη Νάξο σημαίνει μία διανυκτέρευση στη Σύρο και άλλη μία κατά την επιστροφή και να σκεφθεί κανείς ότι η Τήνος από τη Νάξο απέχει μιάμιση ώρα με το πλοίο το καλοκαίρι!

Όλα οφείλονται στα λανθασμένα δρομολόγια της ενδοεπικοινωνίας των Κυκλάδων. Δυστυχώς αυτά προγραμματίζονται με βάση τα συμφέροντα των πλοίων και όχι των ταξιδιωτών. Ένα παράδειγμα θα πείσει κάθε αναγνώστη. Κάθε Κυριακή τρία πλοία της ενδοεπικοινωνίας πάνε από την Νάξο-Πάρο-Σύρο. Δεν θα μπορούσε το ένα να πάει από Νάξο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο και να εξυπηρετηθούν άλλα δύο νησιά των Κυκλάδων;

ΠΑΡΟΣ

Από τη Νάξο ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε το απόγευμα της Κυριακής στο νησί της Πάρου. Τέλεσε τη θεία Λειτουργία με τον εφημέριο π. Ριχάρδο και είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξεκινήσει τη λειτουργική περίοδο του ερχομού και με την ενοριακή κοινότητα Πάρου.

Αργά το βράδυ επέστρεψε στη Σύρο όπου και διανυκτέρευσε, για να επιστρέψει στην Τήνο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Προηγούμενο Άρθρο

COMECE: Ένα μακροπρόθεσμο Ευρωπαϊκό πολιτικό όραμα για να υπερνικήσουμε την κρίση

Επόμενο Άρθρο

Σύρος : Εορτή Χριστού Βασιλιά, Εορτή της Νεολαίας

You might be interested in …

sev_tin

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου Άνδρου Μυκόνου

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Αποστολικός Τοποτηρητής Καθ. Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου   ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ   Προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μας Αδελφοί μου και Αδελφές μου, Χριστός Ανέστη!   Είναι το μήνυμα στο ρυθμό του οποίου κτυπά […]

Πανηγύρισε στην Ξινάρα Τήνου ο Ενορ. Ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου

Τo Σάββατο 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ενοριακός Ναός στην Ξινάρα της Τήνου. Την παραμονή της πανηγύρεως τελέστηκε εόρτιος εσπερινός. Την ημέρα της εορτής και πανήγυρης τελέστηκε αργά […]

Κατασκήνωση στη Νάξο

  Από την Πέμπτη 19 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη 26 του ιδίου μήνα λειτούργησε στο Κάστρο της Νάξου κατασκήνωση για κορίτσια,  με την ευθύνη της αδελφής Θηρεσίας  Φόνσου, η οποία συνεχίζει για τριάντα χρόνια αυτή […]