20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

                      

Αθήνα 14/07/2017

                                                                                      Αρ. Πρωτ.: 260/2017

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η     

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΔΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

 ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ    

_______________________

 

            H Κάριτας Ελλάς, Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου 52, Φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα για την Ποιμαντική της Φιλανθρωπίας, της Αγαθοεργίας και της Κοινωνικής Συμπαράστασης, που εμπνέεται από την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής  Εκκλησίας και από  τις  εμπειρίες και ελπίδες των ανθρώπων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, υφίστανται στερήσεις, είναι περιθωριοποιημένοι και ζουν σε συνθήκες φτώχειας και που βοηθά χωρίς διακρίσεις άτομα που έχουν ανάγκη, ενεργώντας δυνάμει σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, η οποία αφορά την εκτέλεση του έργου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και λαβαίνοντας υπόψη της τα όσα ορίζονται στα άρθρα 2, 3, 4, 11 και 17 του Καταστατικού της,  

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Τ Τ Ε Ι  

την πλήρωση μιας (1) θέσεως εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με πλήρη απασχόληση και με την ειδικότητα: «Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών», ο οποίος θα απασχοληθεί στο αναφερόμενο Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς», στο παρακάτω περιγραφόμενο σε περίληψη, Έργο: 

Τίτλος Έργου: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Σύντομη Περιγραφή

Η Κάριτας Ελλάς, σε συνεργασία με τους Εταίρους της στο ως άνω Πρόγραμμα, θα παράσχει στέγαση και  ασφαλή διαμονή σε οικιστικά συγκροτήματα σε αστικές και ημιαστικές περιοχές της Αθήνας, σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Ιράν και άλλες Χώρες, οι οποίοι προβλέπεται να μετεγκατασταθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες ή να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, περιλαμβανομένης της πρόσβασης σε διαχείριση υποθέσεων, παροχή πληροφόρησης και παραπομπές σε Υπηρεσίες Οργανισμών για την κάλυψη διαφόρων αναγκών τους, οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και σε ευκαιρίες μάθησης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων τους, με βάση το προσδιορισμένο συμφέρον, τις ανάγκες των ανωτέρω ωφελούμενων και τις προδιαγραφές του Προγράμματος. Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα παρέχονται τόσο στα καταλύματα, όσο και στο  «Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών» της Κάριτας Ελλάς από το εξειδικευμένο προσωπικό αυτής.

 

1.- Επιλογή και Πρόσληψη

Η επιλογή και στη συνέχεια η πρόσληψη του Υπεύθυνου Συντονιστή Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, ανάμεσα σε άτομα που θα έχουν από πριν αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα εξετάσει και τα δικαιολογητικά που θα έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι και οι οποίοι θα  έχουν κληθεί σε συνέντευξη από την Επιτροπή αυτή, όπως ειδικότερα ορίζεται στην αριθ. 19 / 16-5-2016  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Ελλάς. Θα επιλεγεί ο  υποψήφιος, του οποίου τα τυπικά, τα ουσιαστικά και τα άλλα, κατά την κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, προσόντα, υπερτερούν έναντι αυτών των άλλων υποψηφίων.       

2.-  Αριθμός θέσεων Εργασίας

      Μία (1).

3.- Ειδικότητα

Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών

4.- Σύμβαση Εργασίας

      α) Είδος Σύμβασης: Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού  Δικαίου  Ορισμένου  Χρόνου.

     β) Ημέρες και ώρες απασχόλησης: Όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε οκτάωρη βάση από τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.          

5.- Φορέας απασχόλησης

      Το Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία «Κάριτας Ελλάς» – Αθήνα – Μ.Κ.Ο.

6.- Ο Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου αναφέρεται  

στους: Πρόεδρο, Διευθύντρια, Προϊσταμένη της Κάριτας Ελλάς, Συντονίστρια Προγραμμάτων, Υπεύθυνο Προγράμματος   

7.- Αντικείμενα εργασιών  

Βασικές Αρμοδιότητες

Ο Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου θα συμμετέχει στο σχεδιασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα επιβλέπει το προσωπικό και τη λειτουργία του κοινωνικού κέντρου που παρέχει στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες, και θα συντάσσει σχετικές αναφορές. Θα συνεργάζεται στενά με την Συντονίστρια Προγραμμάτων για να διασφαλίζει ότι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν αρωγή υψηλού επιπέδου.

 

Οι βασικές αρμοδιότητες του Υπεύθυνου Συντονιστή Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι οι εξής:

 

Διοίκηση Προσωπικού

  • Συμμετοχή στο σχεδιασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Επίβλεψη του προσωπικού του κοινωνικού κέντρου καθώς και των υπευθύνων παρακολούθησης, αξιολόγησης, λογοδοσίας και μάθησης (monitoring, evaluation, accountability and learning / MEAL), των δικηγόρων των εκπαιδευτών και λοιπών ειδικοτήτων που ενδεχομένως χρειάζονται. 
  • Επίβλεψη της καθημερινής εργασίας του προσωπικού και διασφάλιση της συμμόρφωσης με την πολιτική της Κάριτας και τις συμφωνίες με τους δωρητές.
  • Επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας του κέντρου τόσο σε οργανωτικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Συντονισμός Υπηρεσιών

  • Εντοπισμός τυχόν υλικοτεχνικών ή διοικητικών προβλημάτων.
  • Διασφάλιση παροχής υπηρεσιών και αποτροπή παροχής τους εις διπλούν. 

Εκθέσεις

  • Σύνταξη ημερήσιων και μηνιαίων εκθέσεων.

Βασικές Εργασιακές Σχέσεις

  • Εσωτερικές: Υπεύθυνοι Παρακολούθησης, Αξιολόγησης, Λογοδοσίας & Μάθησης (MEAL) , Υπάλληλος Λογιστηρίου, Ανθρώπινο Δυναμικό, Υπεύθυνος Παραπομπών
  • Εξωτερικές: Εξωτερικοί Συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, Εργολάβοι Συντήρησης Κτιρίου, Εργολάβοι Υποδοχής Κτιρίου       
  1. Εργασιακό Περιβάλλον: Η εργασία πραγματοποιείται σε χώρους υλοποίησης των Προγραμμάτων, περιλαμβανομένων οικιστικών κτιρίων και τυπικού περιβάλλοντος Γραφείου, στην Αττική.
  2. Αποποίηση ευθύνης: Η παρούσα περιγραφή εργασιακής θέσεως δεν συνιστά διεξοδική λίστα ικανοτήτων, προσπάθειας, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με αυτή τη θέση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες ή σε συναφή κλάδο.
  • Απαραίτητος ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στις κοινωνικές ή ανθρωπιστικές επιστήμες.
  • Τουλάχιστον πέντε (5) έτη εργασιακής εμπειρίας, σε ρόλους ευθύνης διαχείρισης και οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων, τουλάχιστον, δύο (2) ετών σε ρόλο διαχείρισης ομάδας κρίσεων, ομάδων έκτακτων αναγκών και συντονισμού λειτουργίας δομών.
  • Εμπειρία σε εργασία με πρόσφυγες και μετανάστες, είναι απαραίτητη.
  • Πλήρης γνώση και εκτίμηση του οράματος και της αποστολής της Κάριτας, συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.
  • Πολιτισμική ευαισθησία και άριστα επικοινωνιακά προσόντα.
  • Αποδεδειγμένες οργανωτικές δεξιότητες και ικανότητα για ταυτόχρονη διαχείριση πολλών εργασιών.
  • Ικανότητα για εργασία υπό πίεση.
  • Ωριμότητα ώστε να διαχειριστεί κατάλληλα ευαίσθητες καταστάσεις και ικανότητα διαρκούς επαγγελματικής διαχείρισης συναισθημάτων
  • Ευχέρεια στα προγράμματα MS Office.
  • Απαραίτητη η καλή γνώση και δυνατότητα επικοινωνίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
  • Δυνατότητα για Ταξίδια: Ταξίδια/μετακίνηση σε περιοχές υλοποίησης των Προγραμμάτων μέσα και γύρω από την Αθήνα.

 

Υποβολή Αίτησης υποψηφιότητας και άλλων δικαιολογητικών

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς: α) Αίτηση, β) Συνοδευτική Επιστολή, γ) Πλήρες Βιογραφικό τους Σημείωμα στην ελληνική γλώσσα με την όποια προϋπηρεσία τους, σε επιμορφωτικά Σεμινάρια, την απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λ.π. και άλλα κατά την κρίση τους χρήσιμα βιογραφικά  στοιχεία για την τεκμηρίωση των τυπικών τους προσόντων και δ) Φωτοτυπία του Δελτίου της Ταυτότητάς τους. Τα δικαιολογητικά αυτά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι : 

1.- Να τα υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: caritashellas@caritas.gr και με ένδειξη τον κωδικό της θέσης ΥΣΠ-ΚΚΥ/2017Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αθήνα2.- Να τα ταχυδρομήσουν με συστημένο φάκελο ή με courier στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Οδός Καποδιστρίου 52, 104 32 – Αθήνα, όπου πάνω στον  φάκελο θα αναγράφεται η ένδειξη του  Κωδικού της θέσης ΥΣΠ-ΚΚΥ/2017Υπεύθυνος Συντονιστής Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αθήνα 3.- Να τα καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο, γραπτώς, από αυτούς άτομο, στη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς, Οδός Καποδιστρίου 52 – Αθήνα, κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.    Στην περίπτωση αποστολής του φακέλου ταχυδρομικώς ή με courier, το εμπρόθεσμο του περιεχομένου του (Αίτηση, Συνοδευτική επιστολή, Βιογραφικό σημείωμα και Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας), κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής (ΕΛΤΑ – COURIER κ.λ.π.), ο οποίος, μετά από την αποσφράγισή του, επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.     Καταληκτική προθεσμία παραλαβής από τη Γραμματεία της Κάριτας Ελλάς των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών, για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους 1, 2 και 3 «Υποβολή Αίτησης υποψηφιότητας και άλλων δικαιολογητικών», ορίζεται η Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017.    Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη θέση του Υπεύθυνου Συντονιστή Πεδίου για το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, πρέπει να έχουν άδεια να εργαστούν στην Ελλάδα την περίοδο που καταθέτουν την Αίτησή τους και τα λοιπά δικαιολογητικά ή με δυνατότητα ανανέωσης, τουλάχιστον, για όσο διάστημα θα προβλέπει η Σύμβαση Εργασίας τους.    Οι υποψήφιοι που θα κριθούν για συνέντευξη, πρέπει να προσκομίσουν κατά την ημέρα της συνέντευξης:

Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντα, ότι α) τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό είναι αληθή και β) τα αντίγραφα των τίτλων σπουδών, των άλλων στοιχείων κ.λ.π., είναι ακριβή αντίγραφα από τα αντίστοιχα γνήσια πρωτότυπα έγγραφα. 

    Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί και που στη συνέχεια θα προσληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κάριτας Ελλάς, υποχρεούται να προσκομίσει φωτοτυπία των πτυχίων, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και οποιοδήποτε έγγραφο τεκμηρίωσης των στοιχείων αυτών, καθώς και τυχόν άλλων αποδεικτικών στοιχείων. 

         Η παρούσα Προκήρυξη δημοσιεύεται σε Περίληψη στο Δελτίο Ημερήσιας Ενημέρωσης (Δ.Η.Ε.) του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας, στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης της Κάριτας Ελλάς, στις Κάριτας των Καθολικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Ελλάδας και σε Ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας.

Αντίγραφο της παρούσας Προκήρυξης, καθώς και Έντυπο για τη συμπλήρωση της Αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Κάριτας Ελλάς www.caritas.gr ή να παραλάβουν από το Γραφείο της Γραμματείας της Κάριτας Ελλάς, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και από τις ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

 

 Ο Πρόεδρος

της Κάριτας Ελλάς 

Πατέρας Αντώνιος Βουτσίνος

Ιερέας

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς, ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (Χίος)

Επόμενο Άρθρο

Ετήσιο μνημόσυνο για τον π. Ρόκκο Ψάλτη

You might be interested in …

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη από την Κάριτας Ελλάς, ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ

Αθήνα 21/07/2017                                                                                       Αριθ. Πρωτ.: 270/2017   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ _______________________   H […]

Κέρκυρα Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κερκύρας Σεβασμιοτάτου π. Ιωάννη Σπιτέρη

Σεβαστοί Πατέρες, Αδελφές και Αδελφοί που εκπροσωπείτε την Ορθόδοξη, την Ευαγγελική, την Αγγλικανική και την Καθολική Εκκλησία στην Κέρκυρα, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, άνθρωποι καλής θέλησης και ειρήνης, σας καλωσορίζω και φέτος σε αυτό τον […]