20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πρώτη συνάντηση μεταξύ των έξι κινημάτων και κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή  Καθολικών Αθηνών

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Λουκά στο Νέο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση μεταξύ των έξι κινημάτων και κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή  Καθολικών Αθηνών.



Ήμασταν περίπου εβδομήντα άτομα, μέλη των Κινημάτων “Πορεία Νεοκατηχουμένων”, “Πίστη και Φως”, “Κίνημα των Φοκολάρι”, “Point Coeur”, “Κοινότητα Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ”, “Αδελφότητα Μαριανών αδελφών» και  “Μαριανοί νέοι σε δράση”.

Ο πατέρας Θεόδωρος Κοντίδης συντόνισε τη συνάντηση με την βοήθεια της Predy από το κίνημα των Φοκολάρι, εξηγώντας τους λόγους που μας οδήγησαν στην πραγματοποίηση της συνάντησης. Ξεκινώντας με την αναφορά στην αγρυπνία της Πεντηκοστής του 1998, την ημέρα που ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ‘είχε καλέσει τα μέλη των Κινημάτων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για να επιβεβαιωθεί η ενότητα στην ποικιλομορφία και στον πλούτο των χαρισμάτων.

Αν και σε σύντομο χρόνο, όλοι μας βιώσαμε τη χαρά της συνάντησης. Καθένας μας  παρουσίασε το δικό του χάρισμα, και έπειτα ακολούθησε μια προσωπική μαρτυρία από ορισμένα μέλη του κάθε κινήματος.

Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον αμοιβαία και να δούμε πώς, παρά την διαφορετικότητα μας, πολλοί θησαυροί βρίσκονται στην εκκλησία μας εδώ στην Αθήνα.

Ο επίσκοπος, εν κατακλείδι, εξέφρασε τη χαρά του, ελπίζοντας να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε αποσκοπώντας στην κοινωνία που αναπτύσσεται μεταξύ μας. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί μια αγρυπνία επιμελημένη από όλους μας στην εορτή της Πεντηκοστής για όλη την Εκκλησία ώστε να προβληθεί σε όλους αυτή η κοινωνία.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο πρώτος μήνας του χρόνου σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

«Ο αυταρχισμός του υποκειμενισμού» άρθρο του σεβασμ. Θεόδωρου, στην Καθημερινή της Κυριακής 21.01.24

Άρθρο του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών π. Θεοδώρου, για το επίκαιρο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον γάμο ομοφύλων, δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» στο Κυριακάτικο φύλλο της (21.01.24). Το άρθρο με τίτλο «Ο αυταρχισμός […]

Αθήνα: Εορτή της Αγίας Τριάδας

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 Εορτή της Αγίας Τριάδας, τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η τελετή, στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος των […]