20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σάμος: Η δύναμη της πίστης που εκφράζεται στην Ευχαριστία

Ο τρίτος σταθμός της ποιμαντικής μας πορείας στα τρία ακριτικά νησιά: Χίο-Λέσβο και Σάμο ολοκληρώθηκε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου.

Περίπου εκατό σαράντα πρόσφυγες και μετανάστες Χριστιανοί Καθολικοί από το Καμερούν και το Κονγκό έδειξαν ότι η μόνη δύναμη που τους στηρίζει στην πορεία προς την τον δικό τους τόπο επαγγελίας εκφράζεται με την προσευχή που τους δυναμώνει την ελπίδα, την πίστη και την μεταξύ τους αγάπη.

Ο τρόπος συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία είναι πράγματι εντυπωσιακός και υποδειγματικός για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να τελούν μαζί με τον Ιερέα τη θεία Λειτουργία και όχι να ακούνε τη θεία Λειτουργία.

Οι απαντήσεις, οι ψαλμωδίες, η ανάγνωση των βιβλικών αναγνωσμάτων και η χρήση τριών γλωσσών κατά την τέλεση της θείας Λειτουργία δίνει μια εικόνα ζηλευτή σε όσους συμμετέχουν και απολαμβάνουν το αποτέλεσμα αυτής της ζωντανής πίστης.

Αυτό ξαναζήσαμε και αυτή τη φορά κατά τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά για να σεβαστούμε όλους τους παρόντες έλληνες και αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εξασφάλιση εκ μέρους του εφημερίου, π. Ριχάρδου βοηθητικών φυλλαδίων που ετοιμάζει για κάθε Θεία Λειτουργία ή για κάθε τέλεση Ακολουθίας του λόγου είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα στα χέρια των χριστιανών αυτών που έρχονται στο ναό για να λάβουν δύναμη από τη χάρη του θεού που τους χορηγείται μέσω της συμμετοχής τους στο Μυστήριο ιδιαίτερα της Ευχαριστίας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μεγαλύτερη βοήθεια από όλους μας και μακάρι η Κάριτας να έχει μία εμπειρία αυτής της παρουσίας των πολυάριθμων Καθολικών στα ακριτικά μας νησιά και να βρει τρόπους να καλύπτει ορισμένες επείγουσες ανάγκες τους. Η δυνατότητα ενός πρόχειρου γεύματος μετά από την απογευματινή Θεία Λειτουργία στους ανθρώπους αυτούς είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί τουλάχιστο κατά καιρούς. Η βοήθεια και η κάλυψη των εισιτηρίων των ιερέων μας που συχνά επισκέπτονται αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να βρεθεί κάποια άμεση λύση.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κάριτας Ελλάς θα κάνει ακόμη περισσότερα στα νησιά αυτά, προς τα οποία έχουν στρέψει την προσοχή τους όλοι οι Έλληνες. Και η εγγύτητα της Εκκλησίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες αποδεικνύεται μόνο με συγκεκριμένα έργα.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Λέσβο η Μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου

Επόμενο Άρθρο

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης

You might be interested in …

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου στην Ενορία Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στον Ενοριακό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου, Σεβ/τατος Stefan Heße. Ο Σεβασμιότατος είχε επισκεφτεί προηγουμένος το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, όπου […]

Χίος: Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγ. Ισιδώρου, προστάτη της τοπικής Εκκλησίας

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ   ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 13/5/2014   στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου […]

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου, συλλυπητήρια επιστολή

Την Κυριακή 17 Ιουλίου αναγγέλθηκε ο θάνατος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου. Ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, έστειλε την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομο, ο οποίος […]