17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σλοβακία: Εγκρίθηκε η Συνταγματική προστασία του Γάμου

(Sir Ευρώπη – Μπρατισλάβα 11.06.14) – «Θεωρούμε ότι η συνταγματική προστασία του γάμου είναι μια πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας στο μέλλον», γράφει ο σεβ. Stanislav Zvolenský, πρόεδρος της Συνόδου Ιεραρχίας της Σλοβακίας, σχολιάζοντας την τροποποίηση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σλοβακίας που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Το Σύνταγμα εγγυάται την προστασία και την υποστήριξη του γάμου ως «μοναδικό δεσμό μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Φόρουμ για τη Ζωή, μια κίνηση που συγκεντρώνει πάνω από 40 οργανώσεις υπέρ της ζωής και υπέρ της οικογένειας στη Σλοβακία, η κίνηση αυτή δημιουργεί ένα χώρο για μια «πιο αποτελεσματική προστασία της οικογένειας βασισμένης στο γάμο», που αποτελεί «το μοναδικό ιδανικό χώρο για τη γέννηση και την ανατροφή των παιδιών». Ο Anton Chromík, εκπρόσωπος της Συμμαχίας για την Οικογένεια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία σημειώνοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Πράγματι, «δεν εμποδίζει την εισαγωγή των καταχωρημένων συντρόφων του ιδίου φύλου στο νομικό σύστημα της Σλοβακίας, ούτε την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία θεωρούμε ότι είναι απολύτως ακατάλληλα», λέει ο Chromík, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση υπογραφών για την καλύτερη νομική προστασία της οικογένειας. Μέχρι στιγμής, περίπου 200.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό.

Προηγούμενο Άρθρο

Έκκληση του Πάπα για ειρήνη στο Ιράκ

Επόμενο Άρθρο

Χρειάζεται περισσότερο κουράγιο για την ειρήνη παρά για τον πόλεμο

You might be interested in …

Ο Άγιος Πατέρας καταδικάζει εκ νέου την τυφλή βία

Ο πάπας Φραγκίσκος σε τηλεγράφημά του που υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Παρολίν, προς τον Αρχιεπίσκοπο Βρυξελλών σεβ. De Kesel διαβεβαιώνει για τις προσευχές του για τα θύματα και για εκείνους που υποφέρουν:

Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη Λιβύη και στην Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία. Μιλώντας μετά τη Γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου […]

Ιερά Λείψανα Αγίου Πέτρου στην Κωνσταντινούπολη

  Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που παρευρέθηκε στη Ρώμη για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε προχθές Σάββατο 29 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος,  έμεινε  έκπληκτη. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας […]