20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Στην Σεούλ, η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2027

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για κάθε έναν που κατέστησε δυνατή «αυτή τη γεμάτη χάρη εκδήλωση» ανακοινώνοντας την ασιατική χώρα ως τον επόμενο τόπο διεξαγωγής της Π.Η.Ν. το 2027.

Πριν αποκαλύψει την επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους εργαστήκαν για να γίνει  πραγματικότητα η WYD2023 στη Λισαβόνα. Ενώ δίνοντας ένα τέλος στην μεγάλη αγωνία για το ποια πόλη έχει επιλεγεί για την επόμενη ΠΗΝ αποκάλυψε ότι η ΠΗΝ 2027  θα πραγματοποιηθεί στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, «μετακινούμαστε από το δυτικό άκρο της Ευρώπης στην Άπω Ανατολή».

Απευθυνόμενος στους νέους είπε ότι υπάρχει μια έκφραση, που ακούσαμε συχνά κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών: «Σας ευχαριστώ» ή μάλλον «Obrigado».

Η ευγνωμοσύνη ήταν και το βασικό σημείο του μηνύματος του κατά την θεομητορική προσευχή Άγγελος Κυρίου μετά τη Θεία Λειτουργία με την οποία ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα.

Η επιθυμία να ανταποδώσουμε

«Αυτό το obrigado δεν μεταφέρει μόνο μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για ό,τι έχουμε λάβει, αλλά και την επιθυμία να ανταποδώσουμε», εξήγησε ο Άγιος Πατέρας, τονίζοντας πόσα έλαβε κάθε προσκυνητής «σε αυτό το γεμάτο θεία χάρη γεγονός».

«Τώρα, καθώς επιστρέφουμε στην πατρίδες μας, ο Κύριος μας κάνει να νιώθουμε με τη σειρά μας την ανάγκη να μοιραστούμε και να δώσουμε, να μαρτυρήσουμε με χαρά και προθυμία το καλό που ο Θεός γέμισε τις καρδιές μας».

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023: Αγρυπνία Προσευχής (video)

Επόμενο Άρθρο

ΠΗΝ Λισαβόνα 2023: Υπαίθρια Θεία Λειτουργία για την λήξη της ΠΗΝ (video)

You might be interested in …

Επίσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής της ΠΗΝ στην Ουκρανία

Ουκρανοί νέοι: «Οι καρδιές μας είναι πληγωμένες» Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε, μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, να απευθυνθούμε σε όλους τους νέους, ιδιαίτερα σε εκείνους που προέρχονται από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, εκείνους που είναι […]

Ο πάπας Φραγκίσκος, προς τις πολιτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πορτογαλίας

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στις πολιτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα, μοιράστηκε τα «όνειρά» του για μια πιο ειρηνική και συμπεριληπτική Ευρώπη και παροτρύνει τους νέους που παρευρίσκονται στην Παγκόσμια Ημέρα […]