20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Στη Νιγηρία Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενωμένοι στην προσευχή

 
Μιλώντας στο Εθνικό Χριστιανικό Κέντρο της Abuja, ο Αρχιεπίσκοπος Ignatius Ayau Kaigama τόνισε τη σημασία της διαθρησκευτικής πρωτοβουλίας σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια από τις συνεχώς αυξανόμενες εντάσεις και την απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας από την Boko Haram. “Οι πιστοί των δύο βασικών θρησκειών της Νιγηρίας θα πρέπει να οργανώνουν πιο συχνά θετικές πρωτοβουλίες όπως αυτή, αναζητώντας τομείς όπου μπορούν να συνεργαστούν για την προώθηση της αρμονίας, της προόδου και της ειρηνικής συνύπαρξης”, είπε ο ιεράρχης.
Προσευχή και αγάπη για τους άλλους
 
Η αγάπη για τον πλησίον “πέραν από εθνικές ή θρησκευτικές θεωρήσεις” είναι η έκκληση του Αρχιεπισκόπου Kaigama που τόνισε ότι ακριβώς “ο πόνος και οι προκλήσεις του Covid-19 μπορούν να μας διδάξουν κάτι. Ο Αρχιεπίσκοπος της Abuja συμβούλεψε όλους να προσεύχονται χωρίς να ξεχνούν τους άλλους: “Η κοινωνική αποστασιοποίηση – είπε – δεν σημαίνει να παραμελούμε να κάνουμε το καλό σε όσους βρίσκονται κοντά μας”.
 
Σε ό,τι αφορά την προσευχή, ζήτησε σε όλους να “επιστρέψουν σε μια πιο σταθερή και ανεπιτήδευτη σχέση” με τον Θεό, να θυμούνται ότι δεν πρέπει να απευθύνονται στο Θεό, μόνο όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο κίνδυνο. Ο Αρχιεπίσκοπος Kaigama επικεντρώθηκε στη σημασία της προσευχής για τους Χριστιανούς και επομένως της «επικοινωνίας κάθε μέρα με τον Θεό», χωρίς να απαιτούνται άμεσες απαντήσεις ή θαύματα, αλλά να εμπιστεύονται στο θέλημά Του. “Ως πιστοί – πρόσθεσε – μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτήν την παγκόσμια ασθένεια για όλη την ανθρωπότητα, για την ευθραυστότητα της ζωής μας και να ανακαλύψουμε εκ νέου τι είναι πραγματικά σημαντικό”.
 
Τελικά, μια σκέψη που πρέπει να διατηρείται πάνω από κάθε έκτακτη ανάγκη: «Ο Ιησούς μας ζητά να προσευχόμαστε πάντα». Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουν ότι η προσευχή, η νηστεία και η φιλανθρωπία αποτελούν μέρος της απάντησής μας στην πανδημία και δεν είναι λιγότερο σημαντική η εργασία από εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να δώσουν ιατρική περίθαλψη ή να βρουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία”.
Μετάφραση: δ.μ.φ/kantam.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Να διασώσουμε τη Γη με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Επόμενο Άρθρο

Ένας τολμηρός άνθρωπος με το ευαγγέλιο στο χέρι…

You might be interested in …

Νέος Αποστολικός Νούντσιος στη Μ. Βρετανία ο σεβασμιότατος Edward Joseph Adams

Ο πάπας Φραγκίσκος διόρισε νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυτού Εξοχότητα Αρχιεπίσκοπο Edward Joseph Adams, μέχρι τώρα Αποστολικό Νούντσιο στην Ελληνική Δημοκρατία. Ο Αρχιεπίσκοπος Adams γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 1944. […]

Η μακαριωνυμία 19 των μαρτύρων της Αλγερίας, σημάδι μεγάλης αδελφοσύνης

Για πρώτη φορά σε ένα μουσουλμανικό κράτος, η μακαριωνυμία 20 χριστιανών μαρτύρων . Το Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου: “μια ιστορική στιγμή κατά την οποία όλοι οι λαοί αναζητούν να προωθηθεί η επιθυμία τους να ζήσουν […]

Kυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του πάπα Φραγκίσκου «Για μια Εκκλησία φτωχή και των φτωχών. Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον π. Αντόνιο Σπαντάρο»

Από την Παρασκευή 4 Απριλίου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του πάπα Φραγκίσκου «Για μια Εκκλησία φτωχή και των φτωχών. Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον π. Αντόνιο Σπαντάρο»