20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συμβολική αρχή της Τεσσαρακοστής στην Ενορία της Μυκόνου

Με μεγάλη χαρά αναγγέλλω το τέλος των εργασιών που έγιναν στον ενοριακό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μύκονο, που του έδωσαν μία νέα και συνολική ομορφιά.

 

Η απόφαση για την εσωτερική ανακαίνιση του Ναού δεν ήταν εύκολη. Υπήρξαν διάφοροι λόγοι για τη δυσκολία αυτή. Εδώ αναφέρω μόνο ένα λόγο και αυτός ήταν η έλλειψη προσωπικής μου εμπειρίας για τέτοιου είδους εργασίες κατά τα 25 περίπου χρόνια της ιεροσύνης μου. Από καιρό σκεπτόμουν πώς θα ξεκινήσει μια τέτοια εργασία, διότι κάθε φορά που βρισκόμουν μέσα στο Ναό με βασάνιζε και η ιδέα, ότι δεν γνώριζα τι είδους ανακαίνιση θα έπρεπε να κάνω. Η έλλειψη αυτής της εμπειρίας με τρόμαζε πολύ, αλλά τα πρόσωπα που με πίεζαν να επισπεύσουμε τις εργασίες με βοήθησαν και μου έδωσαν κουράγιο και πήραμε μαζί την απόφαση για την έναρξη των εργασιών. Τώρα τους ευχαριστώ.

Σ’ αυτούς που ανέλαβαν τις εργασίες αλλά και σε όποιον θα έχει την ευχαρίστηση να διαβάσει αυτή τη μικρή μου αναφορά της αποπεράτωσης αυτού του δύσκολου για μένα έργου της ανακαίνισης, αφήνω την κρίση για το τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάζω με τις φωτογραφίες και τα σύντομα σχόλια για να σχηματίσει ο αναγνώστης μια ιδέα γι’ αυτό.

Η Θεία Λειτουργία στις 3 Μαρτίου στο Ναό, που παραδόθηκε στους πιστούς της ενορίας και σε όποιους επιθυμούν να επισκεφθούν Αυτόν που τους αγαπά και τους περιμένει μαζί με την Μητέρα Του την Παναγία του Ροδαρίου!

π. Ριχάρδος

 

Εφημέριος

 

Δώσαμε μια νέα όψη στο εσωτερικό του Ναού. Εδώ μπορείτε να δείτε τη διαφορά που υπάρχει μετά την ανακαίνιση στο Ιερό.

 

 

Οι δύο αυτές φωτογραφίες παρμένες από το Ιερό δείχνουν πως ήταν πριν και πως σήμερα η είσοδος του Ναού

 

 

Η θέα του Ιερού από τον γυναικωνίτη αποκαλύπτει την ομορφιά του Ναού.

 

 

Οι δύο εσωτερικές πλευρές του Ναού που δίνει στον εισερχόμενο το μέγεθος του μικρού αυτού Ναού και των εργασιών που έγιναν!

 

 

Εισερχόμενος στο Ναό ο κάθε προσκυνητής τον υποδέχεται ο αληθινός ΦΙΛΟΣ!

 

 

Καθαρίστηκαν με προσοχή τα μάρμαρα του δαπέδου και έτσι φάνηκε η ομορφιά που προσελκύει την προσοχή των προσκυνητών από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται τον Ενοριακό μας Ναό κατά χιλιάδες, ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

 

Τα νέα χρώματα είναι μελετημένα και με τη βοήθεια του ειδικού φωτισμού αποκαλύπτεται αυτό που έχει να προσφέρει σε όποιον έρχεται στο Ναό για να προσευχηθεί.

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πάπας: Προσεύχομαι για τον Ουκρανικό λαό, καθώς και για τα θύματα των συγκρούσεων και τις οικογένειές τους

Επόμενο Άρθρο

Κύκλος σεμιναρίων για την ηθική και τη θεολογία του Θωμά Ακινάτη

You might be interested in …

– Τήνος : Τα παιδιά του κατηχητικού εορτάζουν

Εφέτος στις 28 Δεκεμβρίου,  ημέρα που η εκκλησία μας εορτάζει τα Αθώα Νήπια, βρέχει πολύ στη Τήνο, έχει ομίχλη και κάνει ψύχρα. Τα παιδιά όμως που δεν έφυγαν από τη Τήνο για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, […]

Τήνος: Επίσκεψη της Επαρχιακής στον Αρχιεπίσκοπο

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, τις απογευματινές ώρες έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο η Επαρχιακή για τις Χώρες της Ιταλίας, Αλβανίας και Ελλάδος, του μοναχικού Τάγματος των «Δούλων του Κυρίου και της […]