8 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη: Παρουσίαση της Συντονισμένης Δράσης 2016

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος
Συνοδική Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη

 Αυξανόμενη Οικονομική Ανισότητα & Φορολόγηση

Μία Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Πρόκληση

 

Παρουσίαση της Συντονισμένης Δράσης 2016, από την “Justice & Peace ” Europe

Ευρώπη Βρυξέλλες, 10 Φεβρουαρίου 2016

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, ξεκίνησε επίσημα η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Επιτροπών “Δικαιοσύνη & Ειρήνη” (Justice & Peace Europe) παρουσιάζοντας την ετήσια Συντονισμένη Δράση 2016, με τη δημοσίευση ενός βασικού κειμένου με θέμα “Αυξανόμενη Οικονομική Ανισότητα & Φορολόγηση – Μία Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Πρόκληση”. Αυτό βασίζεται στην Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας και σε πρόσφατες διακηρύξεις του Πάπα Φραγκίσκου και προτείνει αρκετές εφαρμόσιμες ιδέες. Το βασικό κείμενο μαζί με μία αναφορά του ιστορικού, υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Στη διάρκεια του διημέρου 5-7 Φεβρουαρίου 2016, οι Γενικοί Γραμματείς των Ευρωπαϊκών Επιτροπών “ Justice & Peace ”, είχαν την ετήσια συνάντησή τους στη Λισαβόνα. Εκεί, ο καθηγητής Carlos Farinha Rodrigues οργάνωσε μία συζήτηση, με θέμα την ανισότητα στην Πορτογαλία και την Ευρώπη. H Αυτού Εξοχότητα, ο καρδι- νάλιος Manuel Clemente, Πατριάρχης της Λισαβόνας, παραβρέθηκε στην συνάντηση και οι Γενικοί Γραμματείς είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν μαζί του απόψεις για την εκκλησία και την κοινωνία στην χώρα της Πορτογαλίας.

Η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Επιτροπών “Δικαιοσύνη & Ειρήνη” (Justice & Peace Europe) αποτελεί συνεργασία 31 αντίστοιχων Επιτροπών που επεξεργάζονται προτάσεις για την προώθηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συμβάλλει ακόμη στην προώθηση της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Καθολικής Εκλησίας στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και τους θεσμούς.

Η έδρα της Γενικής Γραμματείας βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

————————————————————————————————————-

Αχαρνών 246, Αθήνα 112 53 Τηλ/Fax 210-8677039

Email: salachas@ath.forthnet.qr  or  nikosvoutsinos@msn.com

Προηγούμενο Άρθρο

Αυξανόμενη οικονομική ανισότητα και Φορολόγηση Πρόκληση για την Ευρώπη και τον Κόσμο

Επόμενο Άρθρο

Καθολική φύλλο 171

You might be interested in …

50 χρόνια «Pacem in Terris», «Η Ειρήνη στη γη»

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος   Συνοδική Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη”   50 χρόνια «Pacem in Terris» «Η Ειρήνη στη γη»   Στον επίσημο εορτασμό που οργάνωσε το Ποντιφικό Συμβούλιο Δικαιοσύνη και Ειρήνη για τα […]

Συνοδική Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη: Δελτίο Τύπου

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Συνοδική Επιτροπή «Δικαιοσύνη & Ειρήνη»   Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : Συντονισμένη Δράση εντός του 2015 για τον αυξανόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην […]