20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Επισκέψεις των Επισκόπων στους Ασθενείς και τους Ηλικιωμένους

Στις 2 Ιανουαρίου 2013, οι Σεβασμιότατοι Επίσκοποι π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Καθολικός Επίσκοπος Σύρου και κ.κ. Δωρόθεος Β΄, Μητροπολίτης Σύρου, τους οποίους συνόδευαν αντίστοιχα, οι Πανοσιολογιότατοι π.π. Αντώνιος Βουτσίνος, Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και Φλαβιανός Αλμπέσκου, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, επισκέφθηκαν με τη σειρά το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» στην Ερμούπολη, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και τα δυο Γηροκομεία: «Άγιος Παντελεήμονας», στην Ερμούπολη και «Άγιος Ιωάννης»,  στα Τάλαντα.

 

 Τους δυο Ποιμένες υποδέχθηκαν με χαρά και ικανοποίηση οι διοικούντες, το προσωπικό, οι τρόφιμοι των τριών ευαγών Ιδρυμάτων και οι ασθενείς του Νοσοκομείου με τους συνοδούς των.  Όλοι, ανταλλάσοντας Ευχές, ευχαρίστησαν τους Σεβασμιοτάτους για το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την απέραντη πατρική τους στοργή και αγάπη προς τους ασθενείς  και τους ηλικιωμένους. 

 Οι δυο Επίσκοποι άπλωσαν το χέρι στον καθένα από τους τροφίμους και τους ασθενείς και ευχόμενοι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Υγεία και Κουράγιο, τους πρόσφεραν εικονίδια και γλυκίσματα, μεταδίδοντάς τους το ιερό μήνυμα των Άγιων Ημερών, της Αγάπης, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης. Τους  επανέλαβαν ότι η Εκκλησία συνεχώς μεριμνά για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συντροφιάς, στήριξης και συμπαράστασης, που χρειάζονται ένα πιστικό  λόγο ενθάρρυνσης και ένα ζεστό χαμόγελο ελπίδας, για να τους ζεστάνουν την καρδιά. Με τη σειρά τους, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς, εξέφρασαν με συγκίνηση στους Ποιμένες των τις ευχαριστίες των και μαζί την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμησή τους προς αυτούς.

 Οι Σεβασμιότατοι κ. κ. Δωρόθεος και Φραγκίσκος, αφού εξέφρασαν  στους  διευθύνοντες και το προσωπικό την ικανοποίησή τους και τα συγχαρητήριά τους για τη φροντίδα, την περιποίηση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, τόνισαν ότι, αν και η οικονομική κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην Εκκλησία, εντούτοις δεν θα παύσουν να είναι κοντά και να βοηθούν, όσο μπορούν, τους έχοντας ανάγκη ασθενείς και ηλικιωμένους, Ευχήθηκαν ο νέος χρόνος να φέρει ένα καλύτερο αύριο, ώστε να απαλύνεται ο πόνος και η δυστυχία.

                                               

Σύρος, 3 Ιανουαρίου  2013 

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα της Α. Α. του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ΄ για την 46η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης [2012]

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν για την Αργία της Κυριακής

You might be interested in …

caritas_ath_emvl

Παζάρι της Κάριτας Σύρου

      Πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά το Παζάρι της Κάριτας Σύρου, από τις 5 έως και τις 18 Μαρτίου 2012, ανά διήμερο, στους χώρους του κτιρίου της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, στην Ερμούπολη, που […]

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 8 μ.μ.,στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για το τρέχον έτος 2022. […]