20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης

«Τι σημαίνει σήμερα να είσαι άγιος;»

Στις 19 Μαρτίου 2018 ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε την Αποστολική Παραίνεση «Να χαίρεστε και να αγάλλεστε», το περιεχόμενο της οποίας αφορά την κλήση στην αγιοσύνη μέσα στο σύγχρονο κόσμο. Πράγματι, τι σημαίνει σήμερα να είσαι άγιος; Είναι δύσκολο; Είναι προνόμιο για λίγους; Είναι εφικτό; Και πόσα άλλα ακόμη ερωτήματα που μπορούν να εγερθούν από τον καθένα, γύρω από αυτό το κάλεσμα.

Γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος σ΄αυτήν την Αποστολική Παραίνεση: «Ο Κύριος ζητάει τα πάντα, και αυτό που προσφέρει είναι η αληθινή ζωή, η ευτυχία για την οποία πλαστήκαμε. Ο Κύριος μας θέλει αγίους και περιμένει από εμάς να μην αρκούμαστε σε μια μέτρια, συμβιβαστική και φτηνή ύπαρξη.

Ο Κύριος διάλεξε τον καθένα από μας “για να γίνουμε άγιοι και αψεγάδιαστοι στην τελική κρίση”(Εφ.1,14).

Μου αρέσει να βλέπω την αγιοσύνη στον λαό του υπομονετικού Θεού: Στους γονείς που μεγαλώνουν με πολλή αγάπη τα παιδιά τους, στους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται για να φέρουν το ψωμί στο σπίτι, στους αρρώστους, στις ηλικιωμένες μοναχές που συνεχίζουν να χαμογελούν.

         Αυτή είναι πολλές φορές η αγιοσύνη “της διπλανής πόρτας”, αυτών που ζουν κοντά μας και είναι μια αντανάκλαση της παρουσίας του Θεού, ή για να χρησιμοποιήσω μιαν άλλη έκφραση, “η μεσαία τάξη αγιοσύνης”.

Για έναν χριστιανό, δεν είναι δυνατό να σκεφτεί την αποστολή του πάνω στη γη χωρίς να την αντιλαμβάνεται ως μια πορεία αγιοσύνης, διότι “αυτό πράγματι είναι το θέλημα του Θεού: ο αγιασμός μας” (Α’ Θεσ.4,3)».

Αυτό το δώρο του «αγιασμού» για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα ζητήσουμε φέτος στην Εορτή της Φανερωμένης.

Κατά το οκταήμερο προσευχής και προετοιμασίας, θα κάνουμε μια πνευματική πορεία για να εμβαθύνουμε αυτό το κάλεσμα στην αγιοσύνη, με την βοήθεια του ιεροκήρυκα.   

 

Πρόγραμμα Οκταήμερης Εορτής Παναγίας Φανερωμένης 2019

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού κατά την χειροτονία του Διακόνου Παύλου Ιωάννη Σινιγάλια

Επόμενο Άρθρο

ΕΚ-900, 09 Αυγούστου 2019

You might be interested in …

Σύρος: Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης «Όχι πια σκλάβοι, αλλά αδελφοί»

Την πρώτη ημέρα κάθε έτους γιορτάζεται από την Καθολική Εκκλησία η Μητρότητα της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας Μητέρας του Ιησού Χριστού και συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτοχρονιάς 2015, στις 5 μ.μ. […]

Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού: «Το όνομά του Θεού είναι Ευσπλαχνία»

ΠΑΝΣΥΡΙΑΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ«ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ» Με το μήνυμα αυτό, εκατοντάδες πιστοί από όλες τις ενορίες της Σύρου, συμμετείχαν στον Πανσυριανό Δρόμο του Σταυρού της Ευσπλαχνίας, αφού έγινε μέσα στο […]

neoi_syros_20

Σύρος : Με επιτυχία έληξε η 9η Πανελλήνια Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας Ελλάδας

ANAKOINΩΘΕΝ Με επιτυχία έληξε η 9η Πανελλήνια Συνάντηση της Καθολικής Νεολαίας Ελλάδας, την Κυριακή του Θωμά, 22 Απριλίου 2012. Οι ενενήντα Καθολικοί νέοι που ήλθαν από τις διάφορες πόλεις και νησιά της πατρίδας μας, το […]