7 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος : Μεγάλη Έκθεση του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

syr11_05

syr11_05

Στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου «Δημήτριος Βικέλας», στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2011, μεγάλη Έκθεση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου. Πάνω από πενήντα εκθέτες, Επιχειρήσεις και Φορείς, εξέθεσαν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, αντίστοιχα, και μοιράστηκαν την εξαιρετική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο χώρο της έκθεσης. Από τη μια οι εκθέτες που πρόβαλαν και διαφήμισαν τα προϊόντα τους, προσπαθώντας να κρατηθούν όρθιοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα, με αυτή την οικονομική ύφεση που πλήττει τη Χώρα μας και από την άλλοι οι επισκέπτες που έβλεπαν, που άκουγαν και που έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν. Συναγωνίστηκαν μεταξύ τους στην εγκαρδιότητα, την ευγένεια και την καταδεκτικότητα. 

Στους εκθέτες είχαν παραχωρηθεί συγκεκριμένοι χώροι, στους οποίους οι οργανωτές έστησαν Περίπτερα από τα οποία, άλλα μεν περιλάμβαναν τα προϊόντα των επιχειρήσεων, άλλα δε απεικόνιζαν επιγραμματικά, με φωτογραφίες, κείμενα και άλλο έντυπο υλικό, τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους Θεσμούς. Στους επισκέπτες διανεμόταν ενημερωτικό φυλλάδιο και διαφημιστικό υλικό, γενικά, για τα προϊόντα των επιχειρήσεων, είτε αντίστοιχα για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες των Θεσμών. Μεταξύ των Εκθετών ήταν και η Καθολική Εκκλησία στη Σύρο, στο Περίπτερο της οποίας στεγάστηκαν: η Καθολική Επισκοπή Σύρου, το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο «Άγιος Γεώργιος» των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, η Κάριτας Σύρου, ο Παιδικός Σταθμός της Καθολικής Επισκοπής Σύρου «Η Φωλιά», το Κέντρο Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, τα Κατηχητικά Κέντρα «Άγιος Γεώργιος» – Ερμουπόλεως και «Άγιος Παύλος » – Ποσειδωνίας, καθώς και η Συριανή Καθολική Νεολαία.

syr11_03

syr11_04

 

syr11_07 syr11_06

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν στις 7 μ.μ. της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών. Παραβρέθηκαν και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, καθώς και ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου Πανοσ/τατος π. Αντώνιος Βουτσίνος. Παρόντες και εκπρόσωποι πολλών από τους Φορείς και τις Επιχειρήσεις που μετέχουν στην έκθεση και αρκετός κόσμος.

Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου και τους συνεργάτες του, για την αξιόλογη πρωτοβουλία οργάνωσης αυτής της Εμπορικής Έκθεσης. Ευχόμαστε από καρδιάς την πραγμάτωση των προσπαθειών τους και την ευόδωση των στόχων της έκθεσης, που από τους κυριότερους βεβαίως είναι η αναβάθμιση του εμπορίου του νησιού μας, σε συνδυασμό με την ανόρθωση της οικονομίας της Χώρας μας και της Σύρου ειδικότερα.


Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος : Εορτασμός της Παναγίας Μητέρας της Αγίας Ελπίδας

Επόμενο Άρθρο

Σύρος : Σεμινάριο Επιμόρφωσης των Αναγνωστών του Λόγου του Θεού

You might be interested in …

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη μουσική και ποιητική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αδελφή Χουάνα Ινές ντε λα Κρους

Τη  Δευτέρα 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο ναό της Παναγίας του Καρμήλου στην Άνω Σύρο, η μουσική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη σε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα του Μεξικού: τη μοναχή Sor Juana Inés de laCruz(1648-1695). Η εκδήλωση οργανώθηκε από το […]

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩΔευτέρα 21/8 – Σάββατο 26/8«Ελλάδα: φως και μύθος» Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ανανεώνει το ραντεβού του για 7η συνεχόμενη χρονιά και σας προσκαλεί σε μια αξέχαστη μουσική πανδαισία με […]