20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Σύρος : Οι Επίσκοποι κοντά στους ασθενείς και τους ηλικιωμένους

Στις 27 Δεκεμβρίου 2010 οι Επίσκοποι των δυο χριστιανικών κοινοτήτων στη Σύρο, Καθολικών και Ορθοδόξων, Σεβασμιότατοι π.π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενοι από τους Πανοσιολογιοτάτους π.π. Αντώνιο Βουτσίνο, Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και Φλαβιανό Αλμπέσκου, Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, επισκέφθηκαν το Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» στην Ερμού-πολη, τα δυο Γηροκομεία, Αγίου Παντελεήμονα στην Ερμούπολη και Αγίου Ιωάννου στα Τάλαντα, καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου. Οι δυο ποιμένες απλώνοντας με αγάπη και πα-τρική στοργή τα χέρια τους στους ασθενείς και τους ηλικιωμένους, και δίνοντάς τους τις ευλογίες τους, τις εγκάρδιες ευχές και τα δώρα τους, τους μετέφεραν το μήνυμα των Αγίων Ημερών της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού, μήνυμα σωτηρίας, ελπίδας και ειρήνης, καθώς και το μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης και μέριμνας της Εκκλησίας σε αυτούς που τους βαραίνουν τα χρόνια, οι ασθένειες, τα κάθε είδους βάσανα, η μοναξιά και πολλές φορές η εγκατάλειψη. Οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι, φανερά συγκινημένοι, εκδήλωσαν την αγάπη και την εκτίμησή τους προς τους Επισκόπους των και συνάμα τη χαρά και τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψη που τους έκαναν, απευθύνοντάς τους και τις δικές τους ευχές, με ένα πλατύ καλόκαρδο Χρόνια Πολλά. Ομοίως οι επικεφαλής και το προσωπικό των Ιδρυμάτων υποδέχθηκαν τους Επισκόπους με χαρά και σεβασμό, εκφράζοντας προς αυτούς τις ευχα-ριστίες και τις ευχές τους.

Αφού τελείωσαν οι επισκέψεις, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Καθολικό Επίσκοπο π. Φραγκίσκο που πραγματοποίησαν μαζί τις επισκέψεις στα γηροκομεία και το νοσοκομείο, κάνοντας και τρεις διαπιστώσεις: «Η πρώτη, είπε ο Σεβασμιότατος είναι ότι τα τρία αυτά Ιδρύματα περίθαλψης, αγάπης και προστασίας του γήρατος, τα δυο από τα οποία συντηρούνται και λειτουργούν εξ’ ολοκλήρου από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και την Καθολική Επισκοπή Σύρου, συντρέχουν την Πολιτεία στην κάλυψη και ανακούφιση αυτών των αναγκών. Η δεύτερη είναι ότι και τα τρία αυτά Ιδρύματα λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρέχοντας φροντίδα, περι-ποίηση, αγάπη και στοργή στους γέροντες και τις γερόντισσες, και η τρίτη διαπίστωση είναι ότι πρέπει να τους επισκεπτόμαστε πιο συχνά όλοι μας, ιδιαίτερα όμως οι οικογένειές τους, ώστε να αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν μια οικογένεια εδώ στο Ίδρυμα, αλλά και ότι η πραγματική τους οικογένεια είναι κοντά τους και τους σκέπτεται ». Ο Σεβασμιότατος Καθο-λικός Επίσκοπος π. Φραγκίσκος είπε: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συριανούς, με την ευχή όλα να πάνε καλύτερα το νέο έτος. Περισσότερο όμως θα ήθελα να απευθύνω και εγώ μια πρόσκληση σε όλους να επισκέπτονται πιο συχνά και να μην ξεχνούν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα τρία Ησυχαστήρια του νησιού. Πολλοί άνθρωποι, από ανάγκη, υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν τους γονείς τους στα Ιδρύματα αυτά. Ωστόσο δεν πρέπει να τους εγκαταλείπουν, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των εορτών, να τους επισκέπτονται και, εάν είναι δυνατόν, να τους πάρουν και στο σπίτι τους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι θυσιά-στηκαν για τα παιδιά τους, προκειμένου να τα μορφώσουν και να τα φέρουν εκεί που έχουν φτάσει». Και οι δυο Ιεράρχες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το προσωπικό όλων των Ιδρυμάτων, που, όπως δήλωσαν, δεν ασκεί επάγγελμα, αλλά λειτούργημα, που το κάνει με μεγάλη αγάπη.

Σύρος 28 Δεκεμβρίου 2010

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Προηγούμενο Άρθρο

– Στον Καθεδρικό Ναό της Χίου

Επόμενο Άρθρο

– Χριστούγεννα στη Χίο

You might be interested in …

Σύρος: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και ο φετινός Εορτασμός της Παναγίας της Φανερωμένης

Η οκταήμερη προετοιμασία για την πανήγυρη  της Παναγίας Φανερωμένης, κορυφώθηκε με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, μέσα στον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, εξαιτίας πρόσκαιρης βροχόπτωσης.

Κάριτας Σύρου

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Κάριτας Σύρου, στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Σεβαστιανού, στην Άνω Σύρο. Πριν από τη Συνέλευση, στον εκεί ομώνυμο […]