19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Οκταήμερο Δεήσεων για την ενότητα των Χριστιανών

« Δεν προσεύχομαι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για κείνους που με το κήρυγμα αυτών θα πιστέψουν σ’ εμένα, ώστε να είναι όλοι ένα, όπως εσύ, Πατέρα, είσαι ενωμένος μ’ εμένα κι εγώ μ’ εσένα. Να είναι κι’ αυτοί ενωμένοι μ’ εμάς, κι’ έτσι ο κόσμος να πιστέψει ότι μ’ έστειλες εσύ. Εγώ τη δόξα που μου έδωσες την έδωσα σ’ αυτούς για να είναι ένα μεταξύ τους, όπως εμείς είμαστε ένα » (Ιω. 17,20-22).

Το διάστημα από 18 έως 25 Ιανουαρίου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί ως Οκταήμερο Δεήσεων για την ενότητα των Χριστιανών. Χριστιανοί διαφόρων ομολογιών συμμετέχουν σε οικουμενικές βραδιές συμπροσευχής, που πραγματοποιούνται σε διάφορους Ναούς « ίνα πάντες εν ώσι » (Ιω 17,21).

Στο πλαίσιο του Οκταήμερου των Δεήσεων, η Καθολική Επισκοπή Σύρου οργάνωσε σε Πανσυριανό επίπεδο, όπως κάθε χρόνο, Ακολουθία του Λόγου για την ενότητα των χριστιανών. Η Ακολουθία έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2014, Τετάρτη – 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Ενορίας της Ευαγγελίστριας, στην Ερμούπολη. Προΐστατο ο Γενικός Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου Πανοσιολογιότατος π. Αντώνιος Βουτσίνος, τον οποίο πλαισίωναν οι παρευρισκόμενοι Ιερείς. Παρόντες Μοναχές και Μοναχοί και μεγάλος αριθμός πιστών (για προληπτικούς λόγους υγείας, δεν παρευρέθη ο Επίσκοπός μας Σεβασμιότατος πατέρας Φραγκίσκος). Τα ασματικά μέρη της Ακολουθίας κάλυψε η γνωστή πολυμελής χορωδία της Ενορίας της Ευαγγελίστριας.

Διαβάστηκαν Αναγνώσματα της Καινής Διαθήκης – Επιστολή και Άγιο Ευαγγέλιο-. Αναπέμφθηκαν Δεήσεις προς τον Κύριο για να μας χορηγήσει το ανεκτίμητο αγαθό της Ένωσης της διαιρεμένης Εκκλησίας Του.

Το Θείο Λόγο κήρυξε στο εκκλησίασμα ο Εφημέριος της Ευαγγελίστριας Πανοσ. π. Ιωάννης Μαραγκός.

Αυτή η τελετή ήταν το σημείο αναφοράς της πορείας στην προσευχή της τοπικής μας Εκκλησίας, βιώνοντας, μαζί με όλη την Εκκλησία, αυτή τη σημαντική ανάγκη που είναι η ενότητα όλων των χριστιανών, ώστε όλοι να είμαστε ενωμένοι ως Μια Ποίμνη με τον Αυτόν Ποιμένα. Μια ολοκληρωμένη και τέλεια ενότητα, όπως τη θέλησε ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός. Ενότητα, εν τη αγάπη, ως προϋπόθεση της αυθεντικής μαρτυρίας της πίστεώς μας στο Χριστό και της ένωσής μας με Εκείνον.

Ο λαός προσεύχεται στο Θεό Πατέρα για την «Ένωση των Χριστιανών», μετά από τη διαίρεσή τους. Μια χιλιόχρονη, σχεδόν, διαίρεση, η οποία από τους πολλούς, απανταχού της γης, θεωρείται ως το πιο μεγάλο σκάνδαλο στον κόσμο.

 

«Μεμέρισται ούν ο Χριστός;»

(Α΄ Κορ. 1, 13)

(Διαμοιράστηκε, λοιπόν, ο Χριστός;)

 

Σύρος 24 Ιανουαρίου 2014

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κοπή της βασιλόπιτας στο κέντρο υγείας Τήνου

Επόμενο Άρθρο

Ενορία Αγ. Παύλου Πειραιά: Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου

You might be interested in …

syr_mevdomada_4

Σύρος : Το Ιερό Πασχαλινό Τριήμερο

Από το Πασχαλινό Μυστήριο των Παθών, του Θανάτου και της Αναστάσεως του Χριστού αντλούν την αποτελεσματικότητά τους όλα τα άλλα Μυστήρια και οι αγιαστικές πράξεις. Ξεκινώντας από το Πασχαλινό Τριήμερο, όπου έχει την πηγή του […]

syr11_01

Σύρος : Εορτασμός της Παναγίας Μητέρας της Αγίας Ελπίδας

Στις 13 Νοεμβρίου 2011, στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, γιορτάστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα, η Παναγία Μητέρα της Αγίας Ελπίδας, όπως γίνεται κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή […]