19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Συναντήσεις με το «Λόγο της ζωής»

Μια από τις ποιμαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Επισκοπή μας κατά την ποιμαντική χρονιά που ολοκληρώνεται ήταν και η γνωριμία με το Κίνημα «Focolare».

To Kίνημα Focolare ιδρύθηκε το 1943 κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ως ένα ρεύμα πνευματικής και κοινωνικής ανανέωσης, από την Chiara Lubich. Στόχος του κινήματος: η συνεργασία για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου περισσότερο ενωμένου, ωθούμενοι από την προσευχή του Χριστού στον Πατέρα του «να είναι όλοι ένα» (Ιω 17,21).

Κάθε μήνα είχαμε ανάμεσα μας παρουσίες από το Κίνημα Focolare που εδρεύει στην Αθήνα για μία ωριαία συνάντηση στην ενοριακή αίθουσα της Ευαγγελιστρίας μετά την θεία Λειτουργία του Σαββάτου, βοηθώντας μας να γνωρίσουμε τόσο την πνευματικότητα του Κινήματος αλλά κυρίως για να εμβαθύνουμε το «Λόγο της ζωής». 

Με «Λόγο της ζωής» εννοούμε την μελέτη ενός Ευαγγελικού εδαφίου κάθε μήνα, το οποίο καλούμαστε να μελετήσουμε, να το βιώσουμε στην καθημερινή μας ζωής και να δούμε πως αυτό μιλάει και πραγματοποιείται μέσα στις καταστάσεις τις οποίες ζούμε κάθε ημέρα.

Στις 20-05-17 έκλεισε ο Α’ κύκλος των συναντήσεων. Αυτό που αποκομίσαμε από τις συναντήσεις μας είναι ότι:

Μελετώντας το ¨” Λόγο ζωής ¨’ και ανταλλάσσοντας εμπειρίες ανακαλύπτουμε κάθε φορά πως ο Ιησούς είναι πάντα δίπλα μας, ανάμεσα μας, στο πρόσωπο κάθε αναγκεμένου συνανθρώπου μας και ότι πρέπει να τον αναζητούμε και θα τον ανακαλύψουμε σε κάθε δυσκολία της ζωής μας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι αυτός ο ” Λόγος Ζωής ” να γίνει ο δικός μας κώδικας ζωής που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε ζωντανή την αγάπη προς τον πλησίον μας.     

Ευχή είναι η συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν και με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και με την νέα ποιμαντική χρονιά τον ερχόμενο Οκτώβριο.  

Α.Π 

Προηγούμενο Άρθρο

Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου Ministerium Historiae

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Τελετή χορήγησης του Μυστηρίου του Χρίσματος

You might be interested in …