2 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος: Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

Από τις δραστηριότητες

του Συνδέσμου

Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

 

Με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, και της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας της Ενορίας του Ιερού Κα-θολικού Ναού της Ευαγγελίστριας, στην Ερμούπολη, δόθηκε το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου 2014, στον Ιερό Καθολικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, στη Βάρη, Θρησκευτική Συναυλία με ύμνους και άσματα από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο.

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε το Ναό και απόλαυσε τις θαυμάσιες αρμονικές μελωδικές φωνές, σε σόλο ή σε σύνολο, της εξαιρετικής και αναγνωρισμένης από το Συριανό κοινό, ενοριακής χορωδίας, αποτελούμενης από άνδρες και γυναίκες. Τη χορωδία διεύθυνε ο μουσικός κ. Ιωάννης Ρηγούτσος, ενώ στο αρμόνιο συνόδευε ο αδελφός του Μάρκος Ρηγούτσος, επίσης μουσικός.

Στην αρχή ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λεονάρδος Παλαιολόγος (ένα μικρό πρόβλημα υγείας εμπόδισε την παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ισίδωρου Σαλάχα) καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε τα μέλη της χορωδίας και με μια μικρή αναφορά του, αφού πρώτα τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την προσέλευσή τους, τους έβαλε μέσα στο πνεύμα της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας συγχρόνως και τα μέλη της χορωδίας. Έκανε γνωστό ότι στην είσοδο του Ναού έχει τοποθετηθεί δίσκος για να βάλουν, όσοι επιθυμούν, την προαιρετική χρηματική τους προσφορά, την οποία ο Σύνδεσμος θα διαθέσει στο Ησυ-χαστήριο των Αδελφών του Ελέους *Παναγία της Ελπίδας*, για την ενίσχυση του θεάρεστου έργου του Ιδρύματος αυτού.

Μίλησε στη συνέχεια ο Πανοσ. π. Ιωάννης Μαραγκός-Δ/ρας της Θεολογίας και Εφημέριος του Ιερού Καθολικού Ενοριακού Ναού της Ευαγγελίστριας Ερμουπόλεως, ο οποίος, με αφορμή το μήνυμα που περιέχουν οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία του Ιησού, σύμφωνα με τις Γραφές και παράλληλα θύμισε στους παρευρισκόμενους το πραγματικό νόημα της γεννήσεως του Θεανθρώπου. Ανάφερε ότι στα Ευαγγέλια είναι καταγραμμένες οι μνήμες των Αποστόλων από τη ζωή και το έργο του Χριστού και όπου, με τη συγγραφή τους αυτή οι Ευαγγελιστές, με το δικό του τρόπο ο καθένας, θέλησαν να διαιωνίσουν και να αναγγείλουν στους ανθρώπους τα γεγονότα της ζωής του Χριστού, στέλνοντας το μήνυμα της έλευσης του Σωτήρα.

Παραυρέθηκαν, ο πατέρας Ιωσήφ Πρίντεζης-Εφημέριος του Καθολικού Ναού Βάρης, οι Ιερομόναχοι Καπουκίνοι της Μονής στην Άνω Σύρο πατέρες Στέφανος και Παολίνο, ο πατέρας Φλαβιανός Αλμπέσκου-Εφημέριος του Ορθόδοξου Ναού Χρούσσων, Μοναχοί και Μοναχές, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Φορέων και Θεσμών, Μουσικοί, και πλήθος κόσμου.

Λόγω έκτακτης ποιμαντικής του υποχρέωσης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβασμιότατος π. Πέτρος Στεφάνου. Επίσης, για λόγους ανώτερης βίας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος, πρώην Σύρου, π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης.

Στο τέλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λ. Παλαιολόγος, εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, ευχαρίστησε και συγχάρηκε θερμά τους μουσικούς και τα μέλη της χορωδίας για την ομολογουμένως άριστη παρουσίαση της κατανυκτικής θρησκευτικής τους συναυλίας. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την παρουσίαση της εκδήλωσης και όλους εκείνους που έδωσαν την προαιρετική τους χρηματική συνδρομή, την οποία, όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμός μας θα πρόσφερε εξολοκλήρου στο Ησυχαστήριο *Παναγία της Ελπίδας* των Αδελφών του Ελέους – Ερμουπόλεως, όπως ήδη έχει κάνει.

Σύρος 2 Ιανουαρίου 2015

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας 

Προηγούμενο Άρθρο

Επισκέψεις σε Ασθενείς και Ηλικιωμένους των Σεβασμιοτάτων Επισκόπων και των Εκπροσώπων Φορέων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Σύρου

Επόμενο Άρθρο

Σύρος: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών του Κατηχητικού

You might be interested in …

syr11_01

Σύρος : Εορτασμός της Παναγίας Μητέρας της Αγίας Ελπίδας

Στις 13 Νοεμβρίου 2011, στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, γιορτάστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα, η Παναγία Μητέρα της Αγίας Ελπίδας, όπως γίνεται κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή […]