6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Για την κοίμηση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου

 

Πληροφορηθέντες την αιφνίδια κοίμηση του αγαπητού μας Αδελφού στην Αρχιεροσύνη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Κυρού Νικολάου, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου συλλυπούμεθα την Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία για την πρόωρη στέρηση ενός Ιεράρχη της, ο οποίος διακρινόταν για την αγάπη του προς την Εκκλησία και θυσιαζόταν για το ποίμνιό του, το οποίο και του απέδιδε ίση αγάπη.

Ο Αείμνηστος Αδελφός μας δεν λησμονούσε τη γενέτειρά του, Νήσο Τήνο, όπου κατά καιρούς ερχόταν για να ζητήσει, ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, τη χάρη του Θεού Πατέρα και την ενέργεια Αγίου Πνεύματος, για να υπηρετεί πιστά και με ζήλο την Εκκλησία του Χριστού.

Οι Τήνιοι Χριστιανοί και των δύο δογμάτων, της μιας Πίστης του Χριστού, ενώνουμε την προσευχή μας και δεόμεθα του Κυρίου να τάξει αυτόν εν χώρα ζώντων.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αλησμόνητε Αδελφέ Νικόλαε.

 

+Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Προηγούμενο Άρθρο

Μοναχές με «Σύνδρομο Νταουν». Η αγάπη να μοιράζεσαι την αφιερωμένη ζωή

Επόμενο Άρθρο

Πρόγραμμα Πνευματικής Προετοιμασίας εορτής Κοιμήσεως και Μεταστάσεως Θεοτόκου

You might be interested in …

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων

  Το μεσημέρι της 24ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης της ιεραρχίας – Εφημερίων. Το πρωί τελέστηκε η θεία Λειτουργία στο Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου στην οποία προήδρευσε […]

Κατασκήνωση στη Νάξο

  Από την Πέμπτη 19 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη 26 του ιδίου μήνα λειτούργησε στο Κάστρο της Νάξου κατασκήνωση για κορίτσια,  με την ευθύνη της αδελφής Θηρεσίας  Φόνσου, η οποία συνεχίζει για τριάντα χρόνια αυτή […]

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ στον Καθεδρικό Ναό της Τήνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα η Πασχαλινή Αγρυπνία και η Αρχιερατική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο.