20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Εορτή της αγ. Αγγέλας στη Χώρα Τήνου

Γιορτάστηκε πανηγυρικά από τη Μονή Ουρσουλινών της Τήνου η Αγία Αγγέλα, Ιδρύτρια του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Αδελφών, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου.

Για πρακτικούς λόγους, η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο παρεκκλήσι των Ουρσουλινών στη Χώρα Τήνου και όχι στο παρεκκλήσι της Αγίας Αγγέλας στον Κουμάρο της Τήνου, που πανηγυρίζει κάθε χρόνο.

Επειδή ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος την περίοδο αυτή βρίσκεται στο νησί της Νάξου αντικαθιστώντας τον εφημέριο π. Μανώλη Ρεμούνδο, ο οποίος ευρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας, συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Μάρκος Γ. Φώσκολος εφημέριος Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου Παν/τατος π. Ρόκκος Ψάλτης, ο εφημέριος Αγίου Ζαχαρία Καλλονής Τήνου π. Αντώνιος Φόνσος, ο εφημέριος Αγίου Νικολάου Στενής Τήνου π. Φραγκίσκος Βιδάλης και ο Ιεροδιάκονος π. Ιωάννης Σκλάβος.

Ο π. Μάρκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και στο πλούσιο έργο της Αγίας Αγγέλας και στο Μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών που τόσο βοήθησε και βοηθά ιδιαίτερα τα κορίτσια.

Η Ουρσουλίνα Αδελφή Θηρεσία με τις παραινέσεις της και τα ουσιαστικά και συμβολικά δώρα – αναμνηστικά της βοήθησε τους ευλαβείς της Αγίας να προσευχηθούν και να συμμετέχουν ενεργότερα στη Θεία Λειτουργία ψέλνοντας ύμνους και άσματα προς τον Θεό Δημιουργό.

Παραβρέθηκαν πολλοί ευλαβείς της Αγίας τιμώντας την και εκτιμώντας το έργο των Αδελφών Ουρσουλινών του παρελθόντος και του σήμερα.

Στο τέλος προσφέρθηκαν μέσα στη φιλόξενη αίθουσα του Μοναστηρίου νόστιμα κεράσματα με τη βοήθεια συγγενών και φίλων της Αδελφής Θηρεσίας. 

Νίκος Φώσκολος


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ενορία Αγ. Παύλου Πειραιά: Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ενότητα των Χριστιανών

You might be interested in …

Πανήγυρη Αγίου Αντωνίου στο Σμαρδάκιτο Τήνου

Εόρτασε πανηγυρικά ο Ενοριακός Ναός του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στο Σμαρδάκιτο Τήνου τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, με πλήρη επισημότητα και ευλάβεια.  Ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου π. Νικόλαο και τον […]

Μήνυμα για την εορτή της Μητέρας, του σεβ. Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου σεβ. Νικολάου

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ     ΜΗΝΥΜΑ για τη γιορτή της μητέρας