20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Επίσκεψη της Επαρχιακής στον Αρχιεπίσκοπο

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, τις απογευματινές ώρες έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο η Επαρχιακή για τις Χώρες της Ιταλίας, Αλβανίας και Ελλάδος, του μοναχικού Τάγματος των «Δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας», Σεβαστή Μητέρα Μαρία. Η Μητέρα Επαρχιακή συνοδευόταν από την Ηγουμένη της κοινότητας των τριών αδελφών που εργάζονται στην Τήνο, ήδη από ένα χρόνο και τις 10 αυτού του μήνα γιορτάστηκε με την παρουσία πολλών πιστών η πρώτη επέτειός  τους στην τοπική μας Εκκλησία.

Σκοπός της επίσκεψης της Επαρχιακής ήταν να ενημερώσει  τον Αρχιεπίσκοπο για τα σχέδια που υπάρχουν για τις αδελφές του μοναχικού Τάγματος που εργάζονται στο νησί της Τήνου.

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τη Σεβαστή Μητέρα για την παρουσία των τριών αδελφών στην τοπική Εκκλησία μας και της εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το έργο που ήδη επιτελούν, ενώ ταυτόχρονα ασχολούνται με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, στην οποία ήδη παρατηρούνται θετικά αποτελέσματα.

 

Προηγούμενο Άρθρο

«Στην Αθήνα, σε ποιους έφθασε η Βασιλεία του Θεού;». Ομιλία σεβασμ. Σεβαστιανού στην εορτή του Αγίου Λουκά

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Χαιρετισμός σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νικολάου στο 11ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων.

You might be interested in …

tin12_02

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.  Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και οι ιερείς της Τήνου, με την παρουσία  του Εκπροσώπου  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου […]

Αγίου Βλασίου στη Νάξο

Στις 10 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ με Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου και Αποστολικό Τοποτηρητή Χίου – Σάμου – Λέσβου π. Ιωσήφ Πρίντεζη ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος στο Δημοτικό Μέγαρο, στην πόλη της Σάμου, την Παρασκευή 18 […]