20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Λήξη του κατηχητικού έτους

Το Σάββατο 14 Ιουνίου έγινε η λήξη  της λειτουργίας των δύο κατηχητικών κέντρων, του διενοριακού «Αγία Άγγελα» και του ενοριακού του Αγίου Νικολάου της Χώρας Τήνου. Η συνάντηση και των δύο κατηχητικών κέντρων έγινε στο Ναό του Αγίου Φωτοδότη στα Κιόνια.

Στην αρχή  συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά στην ενοριακή αίθουσα των Κιονίων και  έλαβαν οδηγίες  και το πρόγραμμα της ημέρας.

Το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο στράφηκε η συνάντηση ήταν «Ο Θεός Πατέρας». Με ένα παιδικό παιχνίδι τα παιδιά, οι κατηχητές, οι ιερείς και ο επίσκοπος έπαιξαν την «τυφλόμυγα». Τα παιδιά έψαχναν με κλειστά μάτια να βρουν έναν πνευματικό τους Πατέρα. Ενώ το όλο παιχνίδι ξεκίνησε όταν ο επίσκοπος με κλειστά μάτια έπρεπε να αναγνωρίσει τα πνευματικά του παιδιά.

Όταν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι άρχισε η εργασία και όλα τα  παιδιά  μοιρασμένα σε ομάδες ετοίμασαν μία εργασία γύρω από την έννοια «Θεός Πατέρας».

Στη συνέχεια έγινε η συνάντηση όλων στο ναό του Αγίου Φωτοδότη όπου τελέστηκε Ακολουθία του Λόγου και στο τέλος διαβάστηκαν  τα κείμενα που είχαν συντάξει οι ομάδες των παιδιών και η προσευχή που ετοίμασαν και απεύθυναν προς το Θεό Πατέρα.

Η όλη Ιεροτελεστία ολοκληρώθηκε με τις νουθεσίες του Επισκόπου και τις ευχές για ένα καλό καλοκαίρι με επίκεντρο τον ενοριακό του ναού και τη θάλασσα ή το βουνό.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιερείς, στην αδελφή Θηρεσία, στις κατηχήτριες και κατηχητές και στο συνεργαζόμενο προσωπικό για την πολύτιμη υπηρεσία που πρόσφεραν στους γονείς των παιδιών και στην Εκκλησία

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [2014]

Επόμενο Άρθρο

Επικοινωνώντας την Χριστιανική Οικογένεια: την ανεξάντλητη πηγή νέας ζωής

You might be interested in …

Η ακολουθία των Παθών στον Καθεδρικό Ναό Τήνου

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις 10,30, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, τελείται στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου η Ακολουθία των Παθών η οποία έχει πολλά παραδοσιακά λειτουργικά στοιχεία  της […]

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ με Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου και Αποστολικό Τοποτηρητή Χίου – Σάμου – Λέσβου π. Ιωσήφ Πρίντεζη ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος στο Δημοτικό Μέγαρο, στην πόλη της Σάμου, την Παρασκευή 18 […]