10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Το απλό και ταπεινό είναι πάντα όμορφο

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική μας Εκκλησία έζησε στιγμές ομορφιάς μέσα από ένα διπλό πανηγυρικό εορτασμό στον παραδεισένιο κήπο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου.

Από καιρό είχε κυκλοφορήσει η πρόσκληση από την ομάδα των Λουτρών, της οποίας εμπνευστής και ψυχή είναι η αδ. Θηρεσία, η οποία καλούσε τους φίλους της Αγ. Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, των αδ. Ουρσουλινών και των Λουτρών, σ’ ένα διπλό πανηγυρικό εορτασμό. Πρώτα σ’  ένα μικρό και απέριττο και ταπεινό παρεκκλήσιο της  Αγίας Θηρεσίας και στη συνέχεια στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου της πρώην Μονής Ουρσουλινών των Λουτρών Τήνου, που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο, όπου τελέστηκε και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή. Οι ευλαβείς της Αγίας Θηρεσίας όταν συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας, ψάλλαμε τον ύμνο της Αγίας και στη συνέχεια ο νεαρός Αργεντινός ιερομόναχος π.  Ιωσήφ Rossi, υπεφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Στενής,  μίλησε στους παρόντες για τα ιδιαίτερα χαρίσματα της Αγίας Θηρεσία  του Βρέφους Ιησού. Ο π. Ιωσήφ βρίσκεται στην Ελλάδα από ένα χρόνο και  η αγάπη του για την ελληνική γλώσσα, η ένθερμη θέλησή του και η δυνατή μνήμη του συνέβαλαν ώστε να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα με τρόπο θαυμαστό.

Όμως ο π. Ιωσήφ δεν εντυπωσίασε μόνο για τον τρόπο που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα αλλά προπάντων για την απλότητα και το θεολογικό βάθος των σκέψεών του. Μίλησε για την αγιότητα που αποκτάται με ταπεινότητα και απλότητα και με τη χάρη του Θεού. Παράδειγμα μίμησης η Αγία Θηρεσία, η οποία μέσα από απλές, ταπεινές και καθημερινές πράξεις αγάπης έγινε η Αγία η οποία τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον κόσμο. Είναι η Αγία που γεννήθηκε στον ουρανό στα 24 χρόνια γήινης ζωής και η Εκκλησία την ανακήρυξε και δασκάλα της Εκκλησίας αλλά και προστάτιδα των ιεραποστόλων, διότι με την προσευχή της και την απλή και ταπεινή ζωή της στήριζε τους ιεραποστόλους.

Μετά από το Παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας μεταφέρθηκε η εικόνα της Αγίας με λιτανεία στο Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενώ καθ’ όλη τη Λιτανεία ψάλθηκαν οι ειδικές λιτανείες της Αγίας.

Εκεί στο παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης και ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Χώρας – Σκαλάδου, π. Μάρκος Φώσκολος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν οι ευχές στην αδ. Θηρεσία για την ονομαστική της εορτή.

Στη συνέχεια στο χώρο της «γαλαρίας» και της αυλής του οικοδομικού συγκροτήματος όλοι οι ευλαβείς του Αγίου Μιχάλη και της Αγίας Θηρεσίας γεύθηκαν  ένα πλούσιο κέρασμα  που η αγάπη και η αδελφοσύνη των παρόντων είχε προβλέψει. Δεν έλειψε και η απαραίτητη  τούρτα για τα γενέθλια του π. Φραγκίσκου. Και βέβαια δεν απουσίασαν ούτε αυτή τη φορά τα σύμβολα για τη διπλή γιορτή που ετοίμασε η αδελφή Θηρεσία και διένειμε σε όλους τους παρόντες, όπως κάνει πάντοτε σε παρόμοιες εορταστικές στιγμές.  

περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Πανήγυρη του Αγίου Φραγκίσκου

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας συστήνει την Κυριακή του Λόγου του Θεού

You might be interested in …

Εικοσιέξι χρόνια μαζί μας

ΕΙΚΟΣΙΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ  ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΔΥΟ «ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ»   Ο Αρχιεπίσκοπός μας γιόρτασε την 26η επέτειο της αρχιερατικής του χειροτονίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αγαπητά μου Αδέλφια, «Αυτός πράγματι είναι η ειρήνη μας» (Εφ 2, 14) Μέσα στον αφιλόξενο κόσμο μας, όπου η ανθρωπότητα «περπατούσε στο σκοτάδι» και «καθόταν σε γη σκιάς θανάτου» (Ησ. 9,2), γεννήθηκε ο Άρχοντας της […]