26 Ιουνίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τελετή Χρίσματος παιδιών και Χριστιανικής Μύησης ενηλίκων στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης

Το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2024 υπήρξαν δυο ημέρες χαράς και ελπίδας για την καθολική κοινότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δεκαεπτά ενήλικες και τριάντα παιδιά και έφηβοι, έλαβαν από τα χέρια του Επισκόπου τους την ευλογία και τα Μυστήρια της Χριστιανικής Μύησης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αλτουβάς, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου π. Γεώργιο Owsiak, υποδέχθηκε στην Καθολική Εκκλησία δεκαεπτά ενήλικες αδελφούς, χορηγώντας τους το Μυστήριο της Βάπτισης (σε όσους δεν το είχαν λάβει) και εκείνο του Χρίσματος.

Το πρωί της επομένης, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, τριάντα παιδιά, ντυμένα στα λευκά και συνοδευόμενα από τις οικογένειες και τους κατηχητές τους, γέμισαν και φώτισαν τον Καθεδρικό Ναό με την παρουσία και τα χαμόγελά τους. Προετοιμασμένα κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τους κατηχητές, τις Αδελφές Ιεραποστόλους της Αγάπης και τους π. Λαζαριστές που ήταν επιφορτισμένοι με την ποιμαντική αυτή ευθύνη, άκουσαν με προσοχή τον Επίσκοπο να τους εξηγεί τη σημασία του ιερού αυτού Μυστηρίου και την ευθύνη που αναλαμβάνουν, πλέον, μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. Παρόντες στην τελετή ήταν οι λαζαριστές ιερομόναχοι π.π. Γεώργιος, Λίτος, Μαξιμιλιανός, καθώς και ο επαρχιακός ηγούμενος του τάγματος από το Παρίσι.

Με το πέρας της τελετής προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά και ακολούθησε ένα αδελφικό κέρασμα στoν προαύλιο χώρο του ιερού ναού.

Είθε η αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία, προστάτιδα του Καθεδρικού Ναού της Θεσσαλονίκης, να θέτει, πάντοτε, υπό την σκέπη και την προστασία της αυτά τα παιδιά και τους οικείους τους, ώστε να προοδεύουν στη ζωή τους και να μετέχουν σε έργα ειρήνης και χριστιανικής αγάπης.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει την πολιτική της για κοινωνική δικαιοσύνη

Επόμενο Άρθρο

Πάπας προς G7: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ούτε αντικειμενική ούτε ουδέτερη

You might be interested in …

Εορτή της Παναγίας της Πρεβεζιάνας στην Κεφαλληνία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Ιωάννης βρέθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλληνίας για την εορτή της Παναγίας «της Πρεβεζιάνας» που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα των «γενεθλίων» της στον καθολικό ενοριακό […]

Η επίσημη παράδοση του τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου Βαρβάρου

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Σεβ.τος Ιωάννης Σπιτέρης παρέδωσε στον Σεβ.το Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών ΚΚ Νεκτάριο το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Βαρβάρου