3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τελική συνάντηση προγράμματος REMAP

Από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι της Κάριτας Ελλάς ταξίδεψαν στη Σόφια της Βουλγαρίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο τελικό συνέδριο του Προγράμματος “Employ Yourself” και του ELBA+ με θέμα την Εργασιακή Απασχολησιμότητα των Νέων και την Κοινωνική Οικονομία. Το Πρόγραμμα ELBA υλοποιείται από το 2015 με συμμετέχουσες 8 Εθνικές Οργανώσεις Κάριτας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κι αφορά στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και στη στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο κ. Σταμάτης Βλάχος, τοπικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα, παρουσίασε την εμπειρία από τη δράση «Ανταλλαγής Νέων» (Youth Exchange) που πραγματοποιήθηκε στην Τήνο, τον περασμένο Σεπτέμβρη (7-14/9).

Ακολούθησε συνάντηση των εταίρων του προγράμματος REMAP (Περιφερειακό Πρόγραμμα για τη Μετανάστευση) το οποίο υλοποιείται από τις Εθνικές Κάριτας των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου (συμπεριλαμβανομένης της Κάριτας Τουρκίας) με τη στήριξη των Κάριτας Ιταλίας και Ισπανίας. Η συνάντηση απαρτίσθηκε από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και εργαστήρια, σχετικά με τους στόχους του προγράμματος, ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από επισκέψεις πεδίου σε δομές και κοινωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Κάριτας Σόφιας. Τόσο οι θεωρητικές παρουσιάσεις, όσο και τα εργαστήρια και οι επισκέψεις μελέτης, είχαν στόχο να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και να τους συνδέσουν με την ταυτότητα της Κάριτας και την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

Η Κάριτας Ελλάς υλοποιεί το Πρόγραμμα Remap με δράσεις που αναπτύσσονται σε διάφορες επισκοπικές Κάριτας (Θεία Πρόνοια, Κρήτη, Σύρο, Τήνο) και στόχο έχουν τόσο την ενδυνάμωση του δικτύου Κάριτας, όσο και την ένταξη του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού στις τοπικές κοινότητες. Στις συναντήσεις, εκτός από τον κ. Βλάχο, συμμετείχαν επίσης η κα Φένια Πιστοφίδου (Συντονίστρια Προγραμμάτων) και η κα Εβελίνα Μανωλά (Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας).

ΠΗΓΗ: ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ / caritas.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Η πρόθεση προσευχής του Πάπα τον Νοέμβριο είναι για τα παιδιά που υποφέρουν

Επόμενο Άρθρο

Στο Μπαχρέιν ο πάπας Φραγκίσκος

You might be interested in …

Κοπή της πίτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»

Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική τραγούδια, εδέσματα και δώρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο γηροκομείο «Τίμιος Σταυρός» στην Αγία Παρασκευή.

Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. και τα Κράτη Μέλη να θέσουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ     Δελτίο Τύπου Την 1η Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Κάριτας Ευρώπης δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:       Δήλωση […]

Κάριτας Ελλάς: Ένα εικονογραφημένο λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά…

  Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!     Από την […]