20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τηλεοπτικές μεταδόσεις του Δρόμου του Σταυρού και της 5ης Κυριακής της Τεσσαρακοστής.

Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μας,

Από παράδοση από πολλά χρόνια τελείται ο Παντηνιακός και ο Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού την Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής. Η έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα δεν μας επιτρέπει να τηρήσουμε αυτήν την παράδοση, όμως, ευτυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει σε όλους να επωφελούμαστε με ποικίλους τρόπους, ώστε η προσευχή μας να συνεχιστεί έστω με άλλους τρόπους.

Επιθυμώντας να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας να παραμένετε στο σπίτι, αλλά και για να καλύψουμε τις πνευματικές ανάγκες που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όσο προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα, όλοι αισθανόμαστε πως γίνονται πιο αναγκαίες, σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

Από το Τηλεοπτικό κανάλι SYROS TV 1.

  • την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα καθώς και

την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα θα μεταδοθεί ο Δρόμος του Σταυρού, από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως.

  • Την Κυριακή 5 Απριλίου, θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία στις 10 το πρωί καθώς και στις 6 το απόγευμα.

Επίσης

  • την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία, όλοι μαζί να προσευχηθούμε με τον Πανσυριανό Δρόμο του Σταυρού που τελέστηκε το έτος 2018, στο Λόφο της Άνω Σύρου.
  • ΄Ολες τις παραπάνω τελετές, τέλος, μπορείτε να τις παρακολουθείτε και διαδικτυακά, είτε στις ιστοσελίδες: της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου www.kantam.gr, της Καθολικής Επισκοπής Σύρου www.episkopisyrou.gr, είτε μέσω της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού καναλιού www.syrostvgr, που μεταδίδει το πρόγραμμά του διαδικτυακά.

Ας δεχτούμε όλοι, αδελφοί μας με υπομονή τη δοκιμασία αυτή, και ας την προσφέρουμε ως ικεσία στον Θεό Πατέρα μας, για να ενισχύει όσους καταδαπανούν τον εαυτό τους για την ανακούφιση των ασθενών καθώς και όσους συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ώστε να μη στερηθούμε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. 

Κυκλάδες 1/4/2020

Με την αγάπη του Χριστού

Οι επίσκοποί σας

 +Νικόλαος και + Πέτρος

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εις μνήμην της Αδελφής Emma Rivero

Επόμενο Άρθρο

Για να δούμε τον Θεό δεν χρειάζεται ν’ αλλάξουμε γυαλιά

You might be interested in …

Τρίτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής «Ο Χριστός πέθανε για αμαρτωλούς!»

Κατ’ αυτή την Τεσσαρακοστή, περίοδο προετοιμασίας για να ζήσουμε το Πάσχα του Κυρίου, σας προτείνουμε αυτή την εβδομαδιαία πορεία μελέτης του Λόγου του Θεού, μέσα από τις ομιλίες που μας απευθύνει ο Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός […]