6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τουρισμός Καρδινάλιος Turkson, «πολλοί εργάζονται σε παράνομες και επισφαλείς συνθήκες»

 

«Οι πολυπόθητοι στόχοι της ειρήνης, της ασφάλειας και της προώθησης της κοινωνικής ένταξης δεν μπορούν να επιτευχθούν αν αγνοηθεί η κοινή δέσμευση να εξασφαλιστεί σε όλους μια αξιοπρεπή, δίκαιη και ελεύθερη εργασία, οικοδομημένη γύρω από το άτομο και τις πρωταρχικές του ανάγκες για ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη». Αναφέρει στο Μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο επικεφαλής του Οργανισμού για την προώθηση της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης, καρδινάλιος Peter Turkson. Ημέρα αφιερωμένη στον Τουρισμό η οποία θα εορτασθεί στις 27 του προσεχή Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τουρισμός και Εργασία: ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του πάπα Φραγκίσκου, ο Καρδινάλιος δήλωσε: «όπου δεν υπάρχει εργασία, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος ούτε ευημερία και σαφώς δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέλλον». Επομένως, η εργασία δεν πρέπει να θεωρείται απλά και “μόνο” ως “δουλειά”, αλλά ως «μέσο μέσω του οποίου ο άνθρωπος επιτυγχάνει την πληρότητα ως μέλος της κοινωνίας και του κόσμου». «Παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης τόσο του ατόμου όσο και της κοινότητας στην οποία ζει».

Εστιάζοντας στα «διάφορα προβλήματα που επηρεάζουν την εργασία στον τομέα του τουρισμού», ο Ιεράρχης αναφέρει στο μήνυμά του ότι «πολλοί εργάζονται σε επισφαλείς και ορισμένες φορές παράνομες συνθήκες, με άδικους μισθούς, αναγκάζονται να κάνουν σκληρές εργασίες, συχνά μακριά από τις οικογένειές τους, και υπό συνθήκες και κανόνες ενός επιθετικού ανταγωνισμού».

Ο Καρδινάλιος εξέφρασε την αγανάκτησή του για την «εκμετάλλευση της εργασίας σε φτωχές χώρες που αποτελούν και κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς» και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις «πράξεις βίας κατά των τοπικών πληθυσμών που τους φιλοξενούν».

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μεξικό: Οι Επίσκοποι για τους μετανάστες, «η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πωλούνται για ένα πιάτο φακές», η κυβέρνηση «υποτάχτηκε στις αμερικανικές πιέσεις»

Επόμενο Άρθρο

Νέο Καθολικό Νοσοκομείο φέρνει Ελπίδα στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ

You might be interested in …

Καθολικοί Επίσκοποι Τουρκικής καταγωγής!

Γνωρίζουμε ότι η γειτονική μας χώρα έχει λίγο πάνω από 50.000 καθολικούς, οι περισσότεροι των οποίων λατινικού τυπικού και δυτικής προέλευσης και, λιγότεροι, μετανάστες και πρόσφυγες, που ακολουθούν λειτουργικά τυπικά των αρμενικής, συριακής, χαλδαιϊκής και […]

Επιτροπή “Δικαιοσύνη & Ειρήνη, ”Μόνο πόλεμος” !

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία και ειδικά σε καιρό πολέμου.  Γι’ αυτό, καθώς ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, όσοι κρατούνται όμηροι μαραζώνουν στην αιχμαλωσία και όσοι κρατούνται χωρίς δίκη […]

Ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

« Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη»« Μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ » Αυτές ήταν οι πρώτες φράσεις που αντάλλαξαν, το Σάββατο 13-5-2023 το απόγευμα, ο πάπας Φραγκίσκος   και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, […]