19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, σχετικά με τις παρατηρήσεις της Επιτροπής των Η.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού

Πόλη του Βατικανού, 5 Φεβρουαρίου 2014(VIS). Σήμερα το πρωί το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις παρατηρήσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού :

“Στο τέλος της 65ης συνεδρίας της, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού δημοσίευσε τις Καταληκτικές Παρατηρήσεις της σχετικά με τις εκθέσεις αξιολόγησης της Αγίας Έδρας και πέντε κρατών μερών της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Κονγκό, Γερμανία,Πορτογαλία, Ρωσική Ομοσπονδία και Υεμένη) .

Σύμφωνα με τις ειδικές διαδικασίες που προβλέπονται για τα μέλη της Σύμβασης, η Αγία Έδρα λαμβάνει υπόψη τις Καταληκτικές Παρατηρήσεις στις εκθέσεις της , οι οποίες θα υποβληθούν σε ενδελεχή μελέτη και εξέταση, με πλήρη σεβασμό της Σύμβασης στους διάφορους τομείς που παρουσιάζονται από την επιτροπή, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πρακτική, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη την δημόσια διαδραστική συζήτηση με την Επιτροπή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2014.

Η Αγία Έδρα, ωστόσο, λυπάται βλέποντας ότι σε κάποια σημεία των Καταληκτικών Παρατηρήσεων γίνεται μία προσπάθεια παρέμβασης στη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Η Αγία Έδρα επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, σύμφωνα με τις αρχές που προωθούνται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ακολουθώντας τις ηθικές και θρησκευτικές αξίες που προσφέρονται από την Καθολική διδασκαλία".

ΠΗΓΗ: VIS

Προηγούμενο Άρθρο

Αγίου Βλασίου στη Νάξο

Επόμενο Άρθρο

Ο Σεβ. Tomasi στην Επιτροπή των Η.Ε.: κείμενο ήδη γραμμένο, ιδεολογικές τοποθετήσεις.

You might be interested in …

Ο Πάπας στην Κολομβία

  Λίγες μέρες από την στιγμή που οι αντάρτες στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν και τα τελευταία όπλα τους σε διεθνείς παρατηρητές, το Βατικανό ανήγγειλε λεπτομέρειες για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου σε μια χώρα […]

Η αλληλογραφία του πάπα Φραγκίσκου

Ο κόσμος γράφει στον πάπα Φραγκίσκο: κάθε εβδομάδα φθάνουν στο Βατικανό σωροί από γράμματα. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αισθάνονται τον πάπα Φραγκίσκο κοντινό τους. Και γι’ αυτό από τις τέσσερεις άκρες του πλανήτη απευθύνονται […]

Πάπας στο IFAD: Θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία των φτωχών

  Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε στην τελετή έναρξης της 42ης ετήσιας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το IFAD, το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι μια ειδικευμένη οργάνωση του Οργανισμού των Ηνωμένων […]