Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης τελέστηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ενοριακό Ιερό Καθολικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλλιθέα, η Χειροθεσία εις Αναγνώστη και Υποδιάκονο, παρουσία πλήθους πιστών.
Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης, χειροθετήθηκαν εις Αναγνώστη και Υποδιάκονο οι Αδαμάντιος Κούτουλας και Άγγελος Χαλαβαζής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με πίστη και ταπείνωση στο κάλεσμα της Εκκλησίας για διακονία.
Η τελετή ανέδειξε τη σημασία της εκκλησιαστικής διακονίας καθώς ανέλαβαν επισήμως την αποστολή της αναγνώσεως του Λόγου του Θεού και της διακονίας του Ιερού Θυσιαστηρίου. Οι στιγμές της χειροθεσίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, υπογραμμίζοντας τη χάρη του Θεού που ενεργεί μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας. Στην τελετή έψαλλε η χορωδία της ενορίας εμψυχώνοντας με τα άσματα το εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιότατος απηύθυνε πατρικό λόγο προς τους χειροθετηθέντες, προτρέποντάς τους να διακονούν με αγάπη, συνέπεια και πνεύμα θυσίας, αποτελώντας ζωντανή μαρτυρία πίστης και ελπίδας για το εκκλησιαστικό σώμα.
Στο τέλος οι δύο χειροθετηθέντες λαϊκοί μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και την μαρτυρία τους για την απόφασή τους αυτή ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι στάθηκαν δίπλα τους σε αυτή τους την απόφαση.
Η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν με την προσευχή τους σε αυτή τη ωραία στιγμή στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.












