9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Χριστούγεννα 2023

«Πάνω στον λαό που πορευόταν στο σκοτάδι και στη σκιά του θανάτου, έλαμψε μεγάλο φως!» ( Ησαΐας 9,1)

Αδελφοί Αγαπητοί,

Ναι, ο Χριστός Σωτήρας, το φως του κόσμου ήρθε και έρχεται ακόμη σήμερα για να συναντήσει τον άνθρωπο, ήρθε και έρχεται να μας αναδημιουργήσει, να μας θεραπεύσει να μας κάνει τέκνα Θεού, να μας οδηγήσει στον ουρανό, να μας κάνει εικόνες Χριστού.

Το κακό που συναντά στον κόσμο δεν τον αποθαρρύνει. Έρχεται ως εμάς χωρίς δισταγμό, να μας αναζητήσει, όπου κι αν είμαστε, να μας επαναφέρει στη ζωή με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμη και με το τίμημα της ζωής και του αίματός Του.

Ας ανοίξουμε την καρδιά και τη ζωή μας για να τον υποδεχθούμε, να μας φωτίσει, να μας θεραπεύσει, να μας εξυψώσει στην κοινωνία με τον Θεό και αιώνιο Πατέρα μας, τον δημιουργό μας και πηγή της ζωής.

Αδελφοί, γνωρίζουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο που μπορεί να αγνοήσει τον Θεό και την επίσκεψή Του, ο Σωτήρας μπορεί να βρει τις πόρτες κλειστές και τα πρόσωπα στραμμένα αλλού. Το βλέπουμε, δυστυχώς, στον υλιστικό και κοσμικό τρόπο που ο κόσμος σήμερα γιορτάζει τα Χριστούγεννα.

Ο Ιησούς, λίγο καιρό πριν το πάθος του, βλέποντας την Ιερουσαλήμ, έκλαψε και είπε: «Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, εσύ που σκοτώνεις τους προφήτες και διώχνεις τους απεσταλμένους του Θεού… Πόσες φορές θέλησα να συγκεντρώσω τα τέκνα σου όπως ή όρνιθα τα μικρά της και δεν θελήσατε!… Ιδού, θα ερημώσει ο οίκος σου… Γιατί δεν αντιλήφθηκες την ημέρα της επίσκεψης του Θεού σου».

Αδελφοί, σήμερα είναι η επίσκεψη του Θεού στους ανθρώπους, σήμερα ο Χριστός έρχεται ανάμεσά μας και ο Λόγος του Θεού γεννιέται στην Βηθλεέμ της Γαλιλαίας. Ας ανοίξουμε τις πόρτες στον Λυτρωτή, με προσευχή, ευλάβεια και πίστη. Ας τον δεχθούμε στο σπίτι μας, στη ζωή μας. Μακάρι να μας βρει άγρυπνους να τον περιμένουμε γεμάτοι ελπίδα και πίστη.

Αδελφοί, Καλά και άγια Χριστούγεννα σε όλους τους πιστούς, στις οικογένειες και στις κοινότητες της εκκλησιαστικής μας επαρχίας, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα.

Το φως του Χριστού να μας μεταμορφώσει σε ανθρώπους φωτεινούς χάρη στην ζωή του Θεού που μας προσφέρεται. Αμήν.

+Θεόδωρος

Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών

Αποστολικός Τοποτηρητής Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Επόμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας

You might be interested in …

«Έτος της Πίστεως» για την Καθολική Εκκλησία

«Η πίστη τείνει να συλλαμβάνει τα σημεία των καιρών στο παρόν της ιστορίας και δεσμεύει τον καθένα από μας να γίνει ζωντανό σημείο της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού μέσα στον κόσμο.»   (Αποστολική Επιστολή του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄: «Η […]