9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος 20/12/2023

Μήνυμα Χριστουγέννων 2023

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,

Τα Χριστούγεννα γεμίζουν χαρά τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Γεμίζουν ευγνωμοσύνη τις καρδιές των πιστών και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως συνειδητοποιώντας την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Την αγάπη του Θεού προς τον καθένα και την καθεμία μας συγκεκριμένα.

«Με αυτό φανερώθηκε η αγάπη του Θεού σε μας: έστειλε Ο Θεός τον Υιό του το μονογενή στον κόσμο, για να ζήσουμε δι’ αυτού. Σε αυτό συνίσταται η αγάπη: όχι ότι εμείς αγαπήσαμε το Θεό, αλλά στο ότι αυτός μας αγάπησε κι απέστειλε τον Υιό του ως εξιλέωση για τις αμαρτίες μας. Αγαπητοί μου, αν ο Θεός μάς αγάπησε με αυτό τον τρόπο, κι εμείς οφείλουμε να αγαπούμε ο ένας τον άλλο» (Α’ Ιω. 4,9-11).

Ο Θεός γεννήθηκε άνθρωπος, πέθανε και αναστήθηκε για να μας φανερώσει την αγάπη του. Να μας φανερώσει ότι δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για τον άνθρωπο. Αν δεν το είχαμε δει αυτό μέσα στην δημιουργία και την ιστορία το βλέπουμε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Πάνω απ’ όλα καλούμαστε να το δούμε στην δική μας ζωή. Η ζωή χωρίς την γνωριμία της αγάπης του Θεού δεν έχει νόημα. Η ζωή χωρίς αγάπη δεν έχει νόημα.

Κάποιοι αδελφοί μας φέτος δεν θα γνωρίσουν την χαρά αυτές τις άγιες μέρες, όχι από δικό τους λάθος. Ο κόσμος δεν γνωρίζει την αγάπη. Αγάπη χωρίς το Θεό δεν υπάρχει. Κάποιοι δεν έχουν αφήσει το Θεό να γεννηθεί στις καρδιές τους και στις ζωές τους. Σκορπούν πόνο και θάνατο γύρω τους. Όμως, η αγάπη είναι πιο δυνατή από το θάνατο.

Αν ο άνθρωπος έπρεπε να μάθει ένα πράγμα για να είναι άνθρωπος, αυτό είναι η αγάπη. Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να μας διδάξει ακριβώς αυτό και μόνο αυτό. Η αγάπη μάς δίνει ζωή. Η αγάπη μάς ανασταίνει. Η αγάπη συγχωρεί, θυσιάζεται, θριαμβεύει.

Εύχομαι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα στη νέα χρονιά που έρχεται. Να αφήσουμε την αγάπη να γεννηθεί στις καρδιές μας και στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Εύχομαι να πιστέψουμε και να γνωρίσουμε την αγάπη του Θεού και να μας γεμίσει ειρήνη και ελπίδα.

Εύχομαι η χαρά των Χριστουγέννων να γεμίσει τις καρδιές σας αγάπη, και η αγάπη του Θεού να γεμίσει τη ζωή σας χαρά.

Καλά και Άγια Χριστούγεννα!

Ευλογημένο και Χαρούμενο το Νέο έτος!

+ Ιωσήφ

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Επισκοπής Χίου

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Γεωργίου, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα Urbi et Orbi, του Άγιου Πατέρα Φραγκίσκου

You might be interested in …

tin12_02

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.  Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και οι ιερείς της Τήνου, με την παρουσία  του Εκπροσώπου  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου […]