20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου,

Καθολικού Επισκόπου

Σύρου, Θήρας και Κρήτης

  Χριστούγεννα 2019

 

«Αν ο σπόρος του σιταριού που θα πέσει στο πέσει στο χώμα δεν πεθάνει, αυτός μένει μόνος του. Αλλά, αν πεθάνει, τότε φέρνει πολύ καρπό!» (Ιω 12,24).

Σχεδόν αόρατο με γυμνό μάτι το φύτρο ενός σπόρου, είναι το πιο σπουδαίο μέρος του αλλά και το πιο ευαίσθητο και εύθραυστο. Αυτή την εικόνα χρησιμοποιεί ο προφήτης Ζαχαρίας για να μιλήσει για το Μεσσία που έρχεται: «΄Ενας άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι Βλαστός» (Ζαχ 6,12). Αυτό το συμβολικό λεξιλόγιο, συνηθισμένο στους προφήτες, υπογραμμίζει την ταπεινοσύνη του ερχομού του Ιησού: γεννήθηκε στους κόλπους μιας φτωχής οικογένειας, εύθραυστο και ευάλωτο βρέφος, ξαπλωμένο μέσα στη φάτνη, ολόκληρη η ζωή του διήλθε μέσα στην αβεβαιότητα, συναναστράφηκε με τους πιο φτωχούς και περιθωριακούς και τέλος είχε έναν φρικτό θάνατο πάνω στο σταυρό, ανάμεσα σε δυο ληστές!

Ο Κύριος Ιησούς παρομοιάζεται με το σπόρο του σιταριού, που αν πεθάνει φέρνει πολύ καρπό (Ιω 12,24). Το φύτρο του σπόρου είναι η ζωή του, αλλά ο ίδιος ο σπόρος καταστρέφεται, πεθαίνει και μόνο ο βλαστός μεγαλώνει. Εικόνα χαρακτηριστική του θανάτου και της ανάστασης: η ζωή γεννιέται από το θάνατο.

Ο Ιησούς που γεννιέται στη Βηθλεέμ, μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, έδωσε τη ζωή του για μας και θέλει να μας μεταδώσει αυτή τη ζωή που διαδέχτηκε το θάνατό του! Πέθανε για να λυτρωθούμε από την αμαρτία, για να μας δεχτεί ο Θεός ως αγαπημένα παιδιά του. Η κραυγή του προς το Θεό για να ζητήσει τη συγχώρεση για τους αμαρτωλούς, δεν έμεινε αναπάντητη. Τώρα πλέον, όσοι θέτουν την εμπιστοσύνη τους στον Ιησού, έχουν σωθεί για την αιωνιότητα και μπορούν από τώρα να γνωρίσουν τη νίκη πάνω στο κακό και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να εκπληρώνουν το καλό!

Αυτός που αποδέχεται τον Ιησού ως Σωτήρα, κερδίζει την αιώνια ζωή, σύμφωνα με το Λόγο του Θεού: «Αυτός που πιστεύει στον Υιό, έχει την αιώνια ζωή» (Ιω 3,36) και «Αυτός που έχει τον Υιό, αυτός μόνο έχει τη ζωή, όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού, αυτός δεν έχει ούτε τη ζωή» (1 Ιω 5,12).

Γιορτάζουμε, δοξολογούμε και θυμόμαστε τον Ερχομό του σημαίνει πως τον αναγνωρίζουμε, Εκείνον, ως μοναδικό Λυτρωτή και Σωτήρα μας!

Καλά και Άγια Χριστούγεννα και Ειρηνικό το Νέο Έτος.           

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Εμμανουήλ, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

You might be interested in …

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 8 μ.μ.,στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για το τρέχον έτος 2022. […]