20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Χριστούγεννα της Κοινότητας των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ουκρανών

christou_oukr

christou_oukrΟι Ελληνόρρυθμοι Καθολικοί Ουκρανοί εορτάζουν τα Χριστούγεννα κατά το παλαιό Ημερολόγιο, στις 7 Ιανουαρίου. Έτσι και εφέτος η Κοινότητα των Ουκρανών Καθολικών εόρτασε τα Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας, στην οποία υπάγονται εκκλησιαστικά, εδώ στην Ελλάδα. Λειτούργησε ο επίσκοπος Δημήτριος, συλλειτουργούντων του Ουκρανού ιερέα Taras Kohut και του π. Αθανασίου Αρμάου. Κατάμεστος ο Ναός από την ενεργό συμμετοχή των εδώ Μεταναστών Καθολικών Ουκρανών, οργανωμένων σε υποδειγματική κοινότητα, με τη συμπαράσταση των Αδελφών Ουκρανών Βασιλειανών μοναχών, οι οποίες φροντίζουν για τη λειτουργική ζωή και την κατηχητική μόρφωση των παιδιών στο Ουκρανικό σχολείο που φιλοξενείται στην έδρα της Εξαρχίας. Την παραμονή των Χριστουγέννων στην εορτάσιμη συνεστίαση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έδωσαν μια συγκινητική παράσταση της σκηνή της Γέννησης του Χριστού, στην οποία παρέστη και χαιρέτισε και ο Ουκρανός πρέσβης κ. Volodymyr Shkurov.

Στο Μήνυμά του ο Σεβασμιότατος Δημήτριος αναφέρθηκε και στις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που αγγίζουν και τους εδώ Μετανάστες Ουκρανούς, οι οποίοι από χρόνια τώρα εργάζονται νόμιμα και τίμια στη χώρα μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Θεοφάνεια στην Τήνο

Επόμενο Άρθρο

Κοπή της πίτας του Συλλόγου φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου

You might be interested in …

prwtikoin_3

Η πρώτη κοινωνία των παιδιών της Ιρακινής Κοινότητας

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, 9 παιδιά της Ιρακινής Κοινότητας των Χαλδαίων Καθολικών στην Αθήνα έκαναν την πρώτη κοινωνία, αφού προηγήθηκε η πρώτη εξομολόγηση. Στην Ανατολική Καθολική Εκκλησία των Χαλδαίων τα παιδιά κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων […]

ex_02

Νέος εκκλησιαστικός υπεύθυνος της Ουκρανικής Κοινότητας

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιότατος Δημήτριος  κατά την Αρχιερατική Λειτουργία που τέλεσε στην κρύπτη του Ναού της Αγίας Τριάδας,  εγκατέστησε τον παν.τον αρχιμανδρίτη Lubomyr Datsiv, ο οποίος αναλαμβάνει την ποιμαντική φροντίδα και ευθύνη της […]

Σύμβουλος της Συνόδου της Αγ. Έδρας για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες, ο σεβ. Δημήτριος Σαλάχας

Ο Άγιος Πατέρας ονόμασε σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, σύμβουλο της Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες τον σεβασμιότατο Δημήτριο Σαλάχα, Έξαρχο των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος.