20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Ανακοινωθέν Εαρινής Ι. Συνόδου [2011]

good_shepherd_sml

good_shepherd_sml

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της Εαρινής Συνόδου.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αθήνα 20/5/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


Από τις 17 έως και τις 20 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τακτική εαρινή Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Η Ιεραρχία κατά τη διάρκεια των εργασιών της:

Ασχολήθηκε με δύο σημαντικά και πρακτικά θέματα που αφορούν τους εφημερίους και την ποιμαντική των ενοριών.

        Επεξεργάστηκε το τελικό κείμενο ενός «ποιμαντικού οδηγού για την Ενορία», όπως είχε αποφασιστεί στη Συνάντηση Ιεραρχίας -Κλήρου το Μάιο του 2010. Πριν από την έναρξη της νέας ποιμαντικής χρονιάς ο ποιμαντικός αυτός οδηγός θα αποσταλεί σε όλους τους εφημερίους με σκοπό να βοηθηθούν στην άσκηση της αποστολής τους.

Ετοίμασε ένα ενιαίο σχέδιο «εγκολπίου του εφημερίου» με σκοπό να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την πνευματική ζωή του εφημερίου και την ποιμαντική του δραστηριότητα.

Η Ιερά Σύνοδος:

Ασχολήθηκε επίσης με ποιμαντικά θέματα που αφορούν στην καλύτερη πνευματική εξυπηρέτηση των Καθολικών Μεταναστών στην Ελλάδα, προσφέροντας σκέψεις για την καλύτερη συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αλλοδαπών Καθολικών.

Εξέτασε τις δραματικές συνέπειες που έχει για την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος ο σκληρός και άδικος φορολογικός νόμος της Κυβέρνησης που σταθερά οδηγεί την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος σε αδυναμία να εκπληρώσει τις ποιμαντικές υποχρεώσεις της και τη συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών και φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της. Η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος, όπως είναι γνωστό, δυστυχώς δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από το Κράτος αλλά ούτε και από άλλες πηγές.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της, διότι ο Υπουργός Οικονομικών, αγνόησε επιστολή της. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι τουλάχιστον άδικο να φορολογεί την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος με έναν τόσο υψηλό συντελεστή, τη στιγμή που αυτή δε ζημιώνει το Κράτος ούτε με ένα ευρώ!

        Η Ιερά Σύνοδος στη διάρκεια των εργασιών της:

Υποδέχθηκε το νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, Σεβασμιότατο κ. Edward Joseph ADAMS.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα και τις ευχές εκ μέρους της Συνόδου για επιτυχία στην αποστολή του στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος και στην Ελληνική Πολιτεία, ενημερώθηκε από τους Ιεράρχες για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος.

Συνεργάστηκε:

         με εκπρόσωπο της Εταιρείας European Expo, η οποία διοργανώνει για το μήνα Οκτώβριο του 2011 διεθνή έκθεση πολιτισμού, θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Συζητήθηκαν οι όροι συμμετοχής στην έκθεση και για την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος,

         με το Διευθυντή και Γραμματέα του Γραφείου Τύπου με τους οποίους εξέτασε θέματα που αφορούν γενικά στο έργο του Γραφείου,

         με το Διευθυντή του Γραφείου Καλού Τύπου με τον οποίο συνεργάστηκε για την προσεχή έκδοση στην νεοελληνική γλώσσα της Μετασυνοδικής Αποστολικής Παραίνεσης «Λόγος του Κυρίου»

Τέλος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τακτική της φθινοπωρινή Σύνοδο από τις 15-18 Νοεμβρίου 2011.

       

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα : Εορτή της Αγίας Δωρεάς στην Ενορία του Αγ. Λουκά

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα : Λιτανεία Αγίας Δωρεάς

You might be interested in …

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

    ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ     ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ   Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της […]

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [2014]

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Εαρινής Συνόδου. ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ