29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

“Προσκυνητές ελπίδας, Δημιουργοί ειρήνης”

Med24, Tirana. 15 – 21 Σεπτεμβρίου 2024.

“Προσκυνητές ελπίδας, Δημιουργοί ειρήνης”

Μια από τις πιο δυνατές και ευχάριστες εμπειρίες που έχω βιώσει!

50 νέοι από 3 ηπείρους, από όλες τις χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο θάλασσα. Νέοι από κάθε θρησκεία, σε ένα περιβάλλον αγάπης, αδελφοσύνης και καλοσύνης.

Ένα event όπου είχαμε την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες να εκφραστούμε ελεύθερα και να αποδείξουμε πως όλοι αναζητούμε τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την αγάπη στον Θεό. Μια προσπάθεια της Καθολικής εκκλησίας στην αρμονική συνύπαρξη και στον οικουμενισμό, δίνοντας σάρκα και οστά στα λόγια του Ιησού Χριστού: “Να αγαπάτε τον διπλανό σας”, “Προσευχηθείτε για όσους δεν με ξέρουν”, “Προσευχηθείτε για όσους με αγνοούν”, “Προσευχηθείτε για όσους με καταδιώκουν”.

Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος, ο καθένας μας επιλέγει εκείνο με τον οποίο νιώθει πιο οικείος κοντά Του!

Η Αλβανία είναι μια χώρα που έχει καταφέρει να βρει την αρμονία μεταξύ των διάφορων θρησκειών και ποιος να το φανταζόταν… είδα να συνυπάρχουν Τζαμί, Καθολική και Ορθόδοξη εκκλησία, το ένα δίπλα στο άλλο!!!

Δίνει την ελπίδα πως, ΝΑΙ, μπορούμε όλοι με διαφορετικές παραδόσεις, κουλτούρες και θρησκείες. Όπως επίσης να κατανοήσουμε, πως τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στον κόσμο δεν είναι λόγο θρησκείας ή/και εθνικότητας, αλλά πράξεις ανθρώπων που δεν επέλεξαν την οδό της αγάπης και της καλοσύνης, την οδό του Θεού.

Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πως οι δράσεις μου και τα πιστεύω μου βαδίζουν σε αυτή την οδό και θα συνεχίσω να προσπαθώ να σας αποδεικνύω πως η λύση σε κάθε διχόνοια και ερωτηματικό είμαστε εμείς οι ίδιοι… η ανθρωπότητα αναδεικνύοντας αγάπη, αλληλεγγύη και καλοσύνη στον κόσμο!!!

Ένα όμορφο χαμόγελο σε όλους και μέχρι τα επόμενα να επιλέγετε τον όμορφο δρόμο…κι ας είναι πολλές φορές δύσκολος.

Ιωάννης Ξενόπουλος
Υπεύθυνος Μαριανών Νέων Ελλάδας,
Εκπρόσωπος Μαριανών Νέων στο Παναθηναϊκό συμβούλιο της Ένωσης Καθολικών Νέων Ελλάδας(ΕΚΝΕ),
Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

ΥΓ. Όλη μου την αγάπη σε όσους ζήσαμε μαζί αυτή την υπέροχη εβδομάδα. Όπως επίσης και στην υπέροχη οικογένεια  που μας φιλοξένησε με τον Benjamin🇮🇱🇨🇵🇩🇿, με τον οποίο ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε το ταξίδι όλος τυχαίος παρέα. ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ”

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση του κινήματος Φοκολάρι. “Μαριάπολη”

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο

You might be interested in …

Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου ΟΡΙΑ

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση για τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου ΟΡΙΑ, που έγινε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο 60ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (απέναντι από το σημείο του […]