20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη : ” Έλα Πνεύμα Άγιο”

thess50_01

«Έλα Πνεύμα Άγιο»

«Στέλνεις το πνεύμα σου, Κύριε, και ανανεώνεις το πρόσωπο της γης»

 thess50_01

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης στην Καθολική Ενορία της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής, κατά την οποία γιορτάσαμε το Δώρο του Αγίου Πνεύματος. Με την Πανήγυρη της Πεντηκοστής ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή Περίοδος.

Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής τέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας μας Π. Janusz F. Zwolinski, CM, με συλλειτουργούς τους Ιερείς της Ενορίας, καθώς επίσης και δύο Ιερείς, προσκυνητές από τη Σλοβακία, εμπνέοντας τη βαθειά ευλάβεια των πιστών.

 thess50_02

Μωσαϊκό γλωσσών και πολιτισμών

Εδώ και μερικά χρόνια, η Πανήγυρη της Πεντηκοστής, γιορτάζεται στην Ενορία της Θεσσαλονίκης μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπου συμμετέχουν όλες οι εθνικές και γλωσσικές ομάδες της Ενορίας, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την καθολικότητα της Καθολικής Εκκλησίας.

thess50_03

Οι ποικίλες καταγωγές και εθνικότητες των μελών της Ενορίας μας δημιουργούν ένα πλούσιο μωσαϊκό γλωσσών και πολιτισμών. Στη Θεία Λειτουργία οι πιστοί προσευχήθηκαν στα ελληνικά, αλβανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πολωνικά, σουαχίλι, αλλά πάνω απ’ όλα στη γλώσσα της αγάπης.

Όλοι σκεπάζονται από την ίδια πίστη

Κατά την ομιλία του, ο Εφημέριός μας, τόνισε τη σημασία που έχει η Πανήγυρη της Πεντηκοστής, κατά την οποία γιορτάζουμε την έλευση του Αγίου Πνεύματος και τα γενέθλια της Εκκλησίας. Τόνισε, ότι παρ’ όλες τις γλωσσικές διαφορετικές καταγωγές των Ενοριτών μας, όλοι σκεπάζονται από την ίδια πίστη, την Καθολική, υπό την έμπνευση πάντα του Αγίου Πνεύματος:

«Έλα Πνεύμα Άγιο, και το φως σου το ιερό στείλε απ’ τον ουρανό.

Έλα φίλε των φτωχών, χορηγέ των δωρεών, έλα φως των καρδιών…».

thess50_05

Με το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε  κέρασμα στην αυλή του Καθολικού Καθεδρικού Ιερού Ναού Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στη Θεσσαλονίκη με μεζέδες από τις χώρες καταγωγής των ενοριτών.

 thess50_06

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη βραδινή αγγλική λειτουργία, πλάι στον π. Agapit Ebiagena, Βοηθό Εφημερίου, υπευθύνου των αγγλόφωνων ενοριτών, συλλειτούργησε ο ιερέας από το Καμερούν, Π. Solomon.

Τις προσευχές των αγγλόφωνων ενοριτών ενέπνευσε με τη μουσική του ο βιολιστής Ηλίας Φρεζής, ο οποίος ερμήνευσε για αυτήν τη σημαντική μέρα το Ave Maria του Schubert και μέρη από την Partita σε Ρε του J.S. Bach. Η αγγλική χορωδία αποτελούμενη από ενορίτες αδελφούς μας από τις Φιλιππίνες, έψαλαν θρησκευτικούς ύμνους.

 

Angela Ma. Arbeláez

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος : Χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος

Επόμενο Άρθρο

Θεσσαλονίκη : Εκδημία του μακαριστού Αδελφού Ιωάννη Πρίντεζη

You might be interested in …

lar_01

Λάρισα: Εορτή της «Ευσπλαχνίας του Θεού»

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ  «ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με μεγάλη επισημότητα και συμμετοχή πιστών, πανηγύρισε ο Καθολικός Ναός της Λάρισας. Έχουμε ξαναγράψει […]

Ποιμαντική Επίσκεψη στις Καθολικές Εκκλησίες Λάρισας και Βόλου

Οι συνάξεις του Ενοριών του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν με την ποιμαντική επίσκεψη στην Λάρισα και στο Βόλο. Στην πρώτη ο Επίσκοπος μαζί με τον εφημέριο του Βόλου π. Παόλο Περάτσο και τον λειτουργό της […]