29 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας ξεκινά αποστολικό ταξίδι στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στο Λουξεμβούργο, καθώς αρχίζει το 46ο Αποστολικό του ταξίδι στο εξωτερικό.

Το παπικό αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 8:29 π.μ. της Πέμπτης μεταφέροντας τον Πάπα Φραγκίσκο, τη συνοδεία του και δεκάδες δημοσιογράφους που καλύπτουν το Αποστολικό του ταξίδι στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Το αεροπλάνο του Αγίου Πατέρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου στις 9:56 π.μ. (GMT+2).

Πριν αναχωρήσει από το Casa Santa Marta, ο Πάπας συναντήθηκε με μια ομάδα περίπου 10 αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η ομάδα συνοδευόταν από τον καρδινάλιο Konrad Krajewski, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Μιλώντας στη συνέχεια στο Vatican News, ο παπικός Ελεημοσυνάριος εξήγησε ότι η συνάντηση ήταν μια έκπληξη για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς αρχικά τους είχε προσκαλέσει μόνο «για έναν πρωινό καπουτσίνο», ο οποίος μετατράπηκε σε προσωπική συνάντηση με τον Πάπα.

Συνεχίζοντας μια παράδοση που χρονολογείται από την αρχή του ποντιφικού του αξιώματος, ο Πάπας Φραγκίσκος επιδιώκει πάντα να χαιρετά τους φτωχούς όταν φεύγει από το Βατικανό για τα αποστολικά του ταξίδια, «επειδή εκπροσωπούν τον Χριστό», πρόσθεσε ο καρδινάλιος Κραγιέφσκι.

Το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με την καθολική κοινότητα του Λουξεμβούργου στον καθεδρικό ναό της Notre-Dame, πριν πετάξει για τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση επιμόρφωσης σχετικά με τη Συνοδικότητα

Επόμενο Άρθρο

Πάπας: Το Λουξεμβούργο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας για την ειρήνη

You might be interested in …

7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών σχολείων

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της Λεοντείου Σχολής Αθηνών η 7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (ΓΙΕΙΕ). Η Ημερίδα είχε […]

Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον Πρόεδρό της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, στις 17:50 στην Επισκοπή στην Ερμούπολη, συναντήθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Πίαρς με τον Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Σεβ/τατο Φραγκίσκο Παπαμανώλη. Ο Πρέσβης πραγματοποίησε μονοήμερη […]

ccee_logo1

CCEE : Συνάντηση με εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης

12η Συνάντηση των Προέδρων των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Στρασβούργο. 5-8 Μαρτίου 2012 Συνάντηση με εκπρόσωπους του Συμβουλίου της Ευρώπης Οι πρόεδροι εννέα Συνόδων Ιεραρχίας (Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ελλάδας, Μολδαβίας, […]