16 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η πρώτη εβδομάδα εργασιών της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων

Πέρασε η πρώτη εβδομάδα της Δεύτερης Περιόδου της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες στην έναρξη αυτής της δεύτερης περιόδου, μετά τις ημέρες πνευματικής περισυλλογής που προηγήθηκαν, αρχίζουν να εμβαθύνουν στα θέματα, προσεγγίζοντάς τα εκ νέου, αναζητώντας μέσα σε καθένα από αυτά μια καλύτερη διατύπωση του περιεχομένου, ακολουθώντας τη μέθοδο της Συνομιλίας εν Πνεύματι.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η Πρώτη Σύνοδος για να καθοδηγήσει το έργο που βρίσκεται μπροστά μας. Οι Θεμελιώδεις αρχές ήταν το επίκεντρο των πρώτων ημερών, μέσα στις Ομάδες Εργασίας στα γλωσσικά τραπέζια και στις Γενικές Συνόδους.

Την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα της Συνόδου, η οποία θα ξεκινήσει με το πρώτο Μέρος του Instrumentum Laboris, το οποίο έχει ως κύριο θέμα το πρόσωπο της Συνοδικής Εκκλησίας.

Έχοντας κατά νου τη σημερινή πραγματικότητα του κόσμου μας, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να προσευχηθούμε για την ειρήνη. Την περασμένη Κυριακή στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μείζονος (Santa Maria Maggiore), οι Συνοδικοί Πατέρες και ο Πάπας προσευχήθηκαν προς την Παναγία για την ειρήνη.

Μεθοδολογία

Στη μεθοδολογία αυτής της δεύτερης περιόδου της Συνόδου των Επισκόπων, η συζήτηση εν Πνεύματι, η ομαδική εργασία που εξελίσσεται σε 36 γλωσσικά τραπέζια και οι Γενικές Σύνοδοι των συμμετεχόντων μελετούν και συζητούν κάθε θέμα.

Η ομαδική εργασία πραγματοποιείται από 10-11 συμμετέχοντες ανάλογα με τις διάφορες γλώσσες. Στο τέλος της ομαδικής εργασίας, ο συντονιστής κάθε ομάδας μαζί με τους άλλους συντονιστές των 36 τραπεζιών συντάσσουν πέντε συνθέσεις όλων των ομάδων εργασίας.

Προηγούμενο Άρθρο

«Να ρυθμιστεί το αβάστακτο χρέος των φτωχών κρατών»

Επόμενο Άρθρο

Κονσιστόριο για την ονομασία νέων καρδιναλίων

You might be interested in …

Κοντά στους πρόσφυγες στον «Ελαιώνα»

Σήμερα Τετάρτη 18/11/2015 συνεχίστηκε η δράση «Προσφορά στον Συνάνθρωπο» που ξεκίνησε πριν ένα μήνα στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης με την παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν για τη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Η Συνθετική Έκθεση των εργασιών της Συνόδου των Επισκόπων 2023

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «ΣΥΝΟΔΙΚΗ» ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ Όσοι συμμετείχαν, θυμούνται ασφαλώς ότι κατά το έτος 2021-22 συγκεντρωθήκαμε ανά ενορίες ή Επισκοπές και ακούσαμε ότι ένα σημαντικό γνώρισμα της Εκκλησίας είναι η «συνοδικότητα», που σημαίνει: βαδίζουμε μαζί στην […]