19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Είναι ο Ιησούς Χριστός το κέντρο της ζωής σου;

Η Ομάδα Καθολικών νέων της Κέρκυρας γιόρτασε το Χριστό Βασιλιά


            Με την αρχή κιόλας του Έτους της Πίστης, η Ομάδα Νέων της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, ξεκίνησε μια πορεία εμβάθυνσης της πίστης στο Χριστό, μέσα από συναντήσεις μελέτης του Λόγου του Θεού και συναντήσεις προσευχής. Μια από τις δυνατές στιγμές της πορείας μας αυτής ήταν το ταξίδι μας στη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με τους εκεί Καθολικούς Νέους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να εμβαθύνουμε το θέμα αυτό.

 

      Η γιορτή του Χριστού Βασιλιά, όπως κάθε χρόνο, αποτέλεσε και φέτος σημαντικό σταθμό στην πορεία πίστης μας. Οι νέοι συναντηθήκαμε για να προετοιμάσουμε τη γιορτή αυτή που είναι και η «γιορτή μας», αφού ο Χριστός Βασιλιάς είναι από παράδοση ο προστάτης της Νεολαίας μας. Με τη συμπαράσταση και την καθοδήγηση του π. Μάριου, κάναμε μια αποτίμηση της συνάντησής μας στη Θεσσαλονίκη και με βάση τα ερωτηματολόγια πάνω στα οποία είχαμε εργαστεί εκεί, ετοιμάσαμε τέσσερις πίνακες με μια ερώτηση γραμμένη στον καθένα από αυτούς. Οι ερωτήσεις σχετίζονταν με το θέμα της πίστης και σκοπό είχαμε να παροτρύνουμε τους πιστούς να μας απαντήσουν, γράφοντας τις δικές τους σκέψεις πάνω στο θέμα αυτό.

Οι ερωτήσεις ήταν:

1. Πιστεύεις στο Χριστό; Πώς κάνεις πράξη την πίστη σου;                   

2. Για ποιο λόγο κατά τη γνώμη σας ο κόσμος δεν πιστεύει στο Χριστό;

3.  Με ποιο τρόπο δείχνω σε όσους δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι το κέντρο της ζωής μου;

4. Πώς με βοηθά η Εκκλησία να ενδυναμώσω την πίστη μου;

 

Οι πίνακες με τις ερωτήσεις τοποθετήθηκαν στο παρεκκλήσιο του Χριστού Βασιλιά, στο Μητροπολιτικό μας Ναό, το οποίο το Σάββατο το βράδυ οι νέοι στόλισαν και προετοίμασαν για το σκοπό αυτό. Τοποθετήσαμε στο κέντρο το Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο, ανοικτό στο κεφάλαιο 14 του ευαγγελιστή Ιωάννη, στο οποίο ο Χριστός λέει στους μαθητές του πως Εκείνος είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή». Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου, προηγήθηκε προσευχή που είχαμε ετοιμάσει μαζί με τον π. Μάριο, με αφορμή τη χειροτονία σε ιερέα του π. Ρόμπερτ. Η προσευχή αυτή, που κράτησε για αρκετή ώρα, έγινε με προσκύνηση μπροστά στον Ευχαριστιακό Ιησού με τη συμμετοχή πολλών νέων, μερικών παιδιών του κατηχητικού, του Αρχιεπισκόπου μας π. Ιωάννη και του π. Ρόμπερτ.

Την ημέρα της εορτής, που είχαμε και το ευχάριστο γεγονός της χειροτονίας του π. Ρόμπερτ, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος π. Μάριος μίλησε στους παρόντες για τις δράσεις των νέων μας και τους ζήτησε να γράψουν τις σκέψεις τους στους πίνακες που είχαμε ετοιμάσει. Μετά από τη Θεία Λειτουργία, μερικοί από την ομάδα μας είχαν παρασκευάσει κάποια κεράσματα για τους πιστούς και μαζί με το κέρασμα που η εκκλησία είχε ετοιμάσει για τη χειροτονία, τα προσφέραμε σε όλους και ευχηθήκαμε να προοδεύουμε όλοι στην πίστη και να προσπαθούμε όλο και περισσότερο να κάνουμε αυτή την πίστη μας πράξη «φέρνοντας με τα έργα μας και το παράδειγμά μας το Ζωντανό Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων», όπως μας είχε πει στην ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη ο Π. Μάριος.

Από την Ομάδα των Καθολικών νέων στην Κέρκυρα

Παναγιώτης Ανάπαλης

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτασμός του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος στη Θεσσαλονίκη

Επόμενο Άρθρο

Τήνος : Η νεολαία εορτάζει το Χριστό Βασιλιά

You might be interested in …

corcf_paidia2012

Κέρκυρα : Η προετοιμασία των παιδιών για το Πάσχα

Κατηχητικό Κέντρο Αρχιεπισκοπής Κερκύρας Η Προετοιμασία των παιδιών για το Πάσχα Βρισκόμαστε στην πορεία της Τεσσαρακοστής και, όπως για τους ενήλικες έχει μεγάλη σημασία η προετοιμασία, πνευματική και σωματική, για το Πάσχα, έτσι και για […]