6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου

ΚΑΘΟΛΙΚΗ AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι τα εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου (οδός Ερμού), θα γίνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.

 

Τα εγκαίνια γίνονται μετά την ολοκλήρωση της γενικής ανακαίνισης του Ναού που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού με την ευθύνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων θα γίνει και η μετακομιδή τμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, που φυλασσόταν στο Ναό μέχρι το 1990.

Στις 11 το πρωί από το Ξενοδοχείο «Λέσβιον» με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέσβου, η Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων προς στο Ναό, όπου και θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου – Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου κ. Νικόλαο. Θα ψάλλει η ολιγομελής πολυφωνική χορωδία της Καθολικής Μητροπόλεώς μας.

 

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου

Προηγούμενο Άρθρο

Νάξος: Αλλαγή σελίδας στην Ενορία της Μητροπόλεως

Επόμενο Άρθρο

ΙΣΚΙΕ: Προσευχή για την Μοσούλη

You might be interested in …

agionikolao2011

Τήνος: Πανηγυρικός Εορτασμός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου

ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ         Στη Χώρα του Αγίου Νικολάου της Τήνου, τη Δευτέρα & Τρίτη στις 5 & 6 Δεκεμβρίου 2011 πανηγύρισε ο Καθολικός Ενοριακός Ναός του Αγίου Νικολάου με ευλάβεια και επισημότητα. Την παραμονή τελέστηκε […]

Τήνος: Ευχές προς τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τις ευχές του, προς τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου  σεβασμιότατος Νικόλαος. Αναφέρει η Επιστολή: