19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ανοιχτή Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου προς τους Καθολικούς Μοναχους και Μοναχές της Ελλάδος

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Τήνος 29/01/2015

 

Ανοικτή Επιστολή

προς τους Καθολικούς Μοναχούς και Μοναχές της Ελλάδος

 

Σεβαστοί και αγαπητοί Πατέρες, Αδελφοί και Αδελφές,

                Με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, κατά την οποία η Εκκλησία προσεύχεται για τους αφιερωμένους στο Θεό, Μοναχούς και Μοναχές, θέλω, εκ μέρους της  τοπικής  μας Εκκλησίας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, να απευθύνω σε όλους και σε όλες αυτή την ανοικτή επιστολή μας.

            Η τοπική μας Εκκλησία, κατά την πανήγυρη της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μητροπολιτικό της Ναό στη Νάξο,  θα εκφράσει και φέτος την ευγνωμοσύνη της στο Θεό, διότι στο διάβα της ιστορίας της οι μοναχές και οι μοναχοί λάμπρυναν τη ζωή της,  πρώτα με την παρουσία  τους κι έπειτα με  τα έργα τους. Και τα δύο αυτά μαζί συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της πνευματικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ζωής της Εκκλησίας μας.

              Τα πνευματικά παιδιά του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Ιγνατίου, της Αγίας Άγγελας, του Αγίου Βικεντίου, Αγίας Λουΐζας, του Αγίου Καρόλου Φουκώ, κατά καιρούς οι Αδελφές της Μητέρας Τερέζας, συνόδεψαν την τοπική μας Εκκλησία στη μακραίωνη ζωή της και στην αποστολή της και την εμπλούτισαν με τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, τα οποία έθεσαν στην υπηρεσία της αλλά και στην υπηρεσία της ευρύτερης κοινωνίας.

             Για όλα αυτά σας ευχαριστούμε.

            Ευχαριστούμε όμως και όλους τους άλλους Μοναχούς και Μοναχές που, ενώ δεν έδωσαν μια συνεχή παρουσία τους στην τοπική μας  Εκκλησία, υπηρέτησαν με τον  ίδιο τρόπο στις άλλες αδελφές Εκκλησίες της Χώρας μας. Σήμερα όλη η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος σας οφείλει ευχαριστίες κι ευγνωμοσύνη, εφόσον όταν της λείπετε  γίνεται πνευματικά πιο φτωχή και ποιμαντικά πιο αδύναμη.

            Δυστυχώς στη ζωή μας υπάρχει κάτι περίεργο, όταν χάσουμε το θησαυρό τότε καταλαβαίνουμε περισσότερο την αξία του.

           Σήμερα, στην τοπική μας Εκκλησία Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, η αφιερωμένη στο Θεό ζωή μέσω της μοναχικής ζωής, εκπροσωπείται μόνιμα από έναν Ιερομόναχο Ιησουΐτη, έναν Ιερομόναχο  Βενεδικτίνο και μία Μοναχή Ουρσουλίνα. Κατά καιρούς η Εκκλησία μας δέχεται και την επίσκεψη ενός Ιερομονάχου Καπουκίνου του π. Paolino Zilio και μιας Μοναχής του Ελέους, της Αδ. Λουκίας, που μας βοηθούν στην ποιμαντική της διασποράς, των ασθενών και των ηλικιωμένων. Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία των Μαριανών Αδελφών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη διοργάνωση κατασκηνώσεων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

        Ευχόμαστε, αλλά προπάντων προσευχόμαστε στο Θεό, με τις ικεσίες της Παναγίας, να στέλνει συνεχώς νέους αφιερωμένους και αφιερωμένες, για να υπαντούν στο όνομα του Χριστού το Λαό που θέλει να σώσει, μέσω της  Εκκλησίας Του. Την προσευχή μας αυτήν θα την εντείνουμε ιδιαίτερα κατά το έτος αυτό το οποίο και ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος το όρισε «ως έτος της αφιερωμένης ζωής»

 

Για την τοπική Εκκλησία Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Ο επίσκοπός της

+Νικόλαος

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ασημάκης (Επιμ.), Νομοθεσία & Νο­­μο­λογία για την Καθολική Εκ­κλη­σία στην Ελλάδα.

Επόμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Προσκύνημα στη Παναγία της Λούρδης στη Μεσογγή

You might be interested in …

Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου Νικόλαος “πράξη αγάπης προς την Εκκλησία”

  ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ       Τήνος 12/2/2013   Προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μας   Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, έκπληκτος, όπως κι εσείς, πληροφορήθηκα την απόφαση της Α.Α. του Πάπα Βενεδίκτου 16ου […]

Παντηνιακή Λιτάνευση  Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου

Το απόγευμα της  Κυριακής  30 Ιουνίου 2019 στις 7 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Τήνου και συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η […]

dromos_tinos_04

Παντηνιακός Δρόμος του Σταυρού

Τη Κυριακή 10 Απριλίου το απόγευμα, τελέσαμε τον παντηνιακό Δρόμο του Σταυρού, ξεκινώντας, όπως κάθε χρόνο, από την τέλεια ανακαινισμένη Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην τοποθεσία Μέση της Τήνου και ανεβήκαμε στο προσκύνημα της Ιεράς […]