20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έναρξη του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας στη Νάξο

 
Όπως είχε προγραμματιστεί, η έναρξη του Ιωβηλαίου έτους για την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου έγινε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στη Μητρόπολή της στη Νάξο με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου.
 
Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στο Κάστρο της Νάξου.

 
Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του ο Αρχιερατικός επίτροπος Νάξου και Πάρου, Παν/τατος π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος και ο εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού και Ενοριακού μας Ναού, π. Γεώργιος Παλαμάρης.
 
 
Η όλη Ιεροτελεστία άρχισε με το προβλεπόμενο τυπικό της έναρξης του Ιωβηλαίου έτους και συνεχίστηκε με τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα άτομα που είναι αφιερωμένοι οι τρεις Ναοί του Κάστρου, οι οποίοι και χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη του ιωβηλαίου έτους.
 
 
Το Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου. 
Μίλησε για το δώρο του Κυρίου προς την ανθρωπότητα στο πρόσωπο της Παναγίας, την οποία, και μέσα από τα προαιώνια σχέδια του, την  κατέστησε κεχαριτωμένη για να γίνει άξια μητέρα του Μονογενούς Υιού του Ιησού Χριστού. 
Το Ναό της Θείας Ευσπλαχνίας. 
Έτσι ονομάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 το ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου, το οποίο τώρα ανήκει στην  Αρχιεπισκοπή μας.
 
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε η εικόνα της Θείας Ευσπλαχνίας, και με λιτανεία πορευθήκαμε στο Παρεκκλήσιο, όπου και ενθρονίστηκε. Την εικόνα φιλοτέχνησε η αγιογράφος κυρία Στέλλα Φωσκόλου, η οποία και μετά από πρόσκλησή μας, ήταν παρούσα στην όλη ιεροτελεστία.
 
 
 
 
 
 
Μητροπολιτικός Ναός
 
Στη συνέχεια πορευθήκαμε στον τρίτο ναό, τον Μητροπολιτικό μας, όπου έγινε το άνοιγμα της πόρτας της Ευσπλαχνίας. Εκεί η δεσπόζουσα ιστορική και αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί Ιησούς θα είναι ο πρώτος  ιερός τόπος προσκυνήματος για όλο το έκτακτο ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας και για όλη την τοπική μας Εκκλησία.
 
Η Θεοτόκος παρουσιάζει τον Υιό της που κρατά στην αγκαλιά της. Αυτός είναι η αληθινή εικόνα την εικόνα της Ευσπλαχνίας του Θεού Πατέρα. Για να αναγνωρίζουμε αυτό το πρόσωπο είναι απαραίτητη η ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.
 
 
 
 
 
Όσοι συμμετείχαν στην ιεροτελεστία αυτή έλαβαν μία μικρή εικόνα, αντίγραφο της Μεγάλης Εικόνας της Ευσπλαχνίας και καλέστηκαν στην όμορφα ανακαινισμένη ενοριακή αίθουσα να πάρουν ένα κέρασμα.
 
Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Επιστολή στην Εκκλησία για το έτος της Ευσπλαχνίας

You might be interested in …

naxos_ypapanti_01

Η Πρώτη Κοινωνία των παιδιών στη Νάξο

Το Σάββατο απόγευμα τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος του Ναού π. Μανώλης Ρεμούνδος. Κατά τη Θεία Λειτουργία […]

tin_jun_02

Πανήγυρη Αγίας Τριάδας στον Κάμπο Τήνου

Γιορτάστηκε η Αγία Τριάδα στην ομώνυμη Καθολική Ενορία Κάμπου Τήνου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και με συμμετοχή πολλών πιστών και φίλων των ενοριτών. Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συλλειτούργησε με […]

Τήνος: Νέος Διάκονος στην Εκκλησία μας

    Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και απλότητα έγινε η διακονική χειροτονία του υποδιακόνου μας Αλεξάνδρου Πέρρου δια των χειρών του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου στον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα […]