19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Από την Κιάρα Λούμπικ ένα φως για την οικογένεια

ΑΘΗΝΑ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
Από την Κιάρα Λούμπικ ένα φως για την οικογένεια 

Με την ευκαιρία της ένατης επετείου από τον θάνατο της Κιάρας,  το κίνημα των Φοκολάρι θέλησε να την μνημονεύσει τονίζοντας το ενδιαφέρον της για τις οικογένειες και  οργανώνοντας μια διεθνή συνάντηση στο Λοπιάνο,  μια μικρή πόλη, ένα κέντρο των Φοκολάρι κοντά στη Φλωρεντία, στην Ιταλία.  Σε αυτό το γεγονός συμμετείχαν και δύο οικογένειες από την Ελλάδα. Αυτές μίλησαν για το ταξίδι και την εμπειρία τους σε μια συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στις 26 Μαρτίου, όπου συναντήθηκαν περίπου 40 άτομα μεταξύ των οποίων νέα ζευγάρια, αλλά και κάποια πιο ώριμα.

 Προβλήθηκε μια σύντομη ομιλία της Κιάρας στην οποία μιλούσε για την αγάπη στη χριστιανική ζωή και τόνιζε ιδιαίτερα:

–Πρέπει να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, όπως ο Χριστός.

–Πρέπει να αγαπάμε πρώτοι εμείς.

–Πρέπει να ταυτιζόμαστε με τους άλλους στις χαρές και στις λύπες τους.

–Είναι ανάγκη να δεχόμαστε τις θυσίες για τους άλλους παρά τον κόπο, γνωρίζοντας ότι τελικά προκύπτει αυθεντική χαρά από την προσφορά μας.

Πρόκειται για μια μικρή ομάδα που συναντάται εδώ και μερικά χρόνια στην τοπική μας Εκκλησία για να τονίσει την αξία της οικογένειας, και με τον καιρό εμπλουτίζεται με νέες παρουσίες και συμμετοχές.

 

Πρόκειται για συναντήσεις όπου ανταλλάσσονται απόψεις και εμπειρίες γύρω από τη ζωή του Ευαγγελίου στην καθημερινή ζωή της οικογένειας ή απέναντι στις προκλήσεις της κοινωνίας σήμερα… Συναντήσεις με θέμα τη συγκεκριμένη χριστιανική ζωή για να μάθουμε μέρα με τη μέρα να αναζητούμε την απάντηση στις δυσκολίες της οικογενειακής ζωής με τις δυσκολίες της και τις στεναχώριες της. Αυτά έλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν αυτήν την πορεία αμοιβαίας ανταλλαγής.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του σεβ. Σεβαστιανού μεταξύ μας. Ο Σεβασμιότατος μίλησε με λόγια απλά και από τη θέση του ποιμένα της κοινότητας, της οποίας καταλαβαίνει τις δυσκολίες. Αναφέρθηκε στην Αποστολική Παραίνεση «Η χαρά της αγάπης» και τόνισε ότι η Εκκλησία είναι μια οικογένεια που αποτελείται από οικογένειες, ή μια κοινότητα που αποτελείται από κοινότητες και το σημαντικό είναι να αναπτύσσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας. Εξέφρασε την υποστήριξή του σε αυτό το μικρό κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια, και υπογράμμισε τα λόγια της Κιάρας Λούμπικ γύρω από τη σημασία της αγάπης που χαρακτηρίζει την χριστιανική  οικογένεια.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στην Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Επόμενο Άρθρο

Πανκερκυραΐκός Δρόμος του Σταυρού

You might be interested in …

Πρώτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής: «Μόνο στο Θεό θα υπακούω!»

Ομιλία του σεβ. Σεβαστιανού κατά την Θ. Λειτουργίατης Πρώτης Κυριακής της Τεσσαρακοστής Αυτή την Τεσσαρακοστή, δηλαδή την περίοδο προετοιμασίας για να ζήσουμε το Πάσχα του Κυρίου, σας προτείνουμε να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία μαζί με […]

Ονομασία νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος, Πάπας Ρώμης, δέχτηκε την παραίτησή μου από τη διαποίμανση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, λόγω ορίου ηλικίας, και εξέλεξε ως νέο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών και Αποστολικό Τοποτηρητή […]