6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αναβάλλεται η πρωτοβουλία «Η Οικονομία του Φραγκίσκου». Νέα ημερομηνία διεξαγωγής

Η «Οικονομία του Φραγκίσκου» η πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου στην Ασίζη αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου λόγω της ανησυχίας  που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο για τον Κορονοϊό.

Αυτό ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την περασμένη Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, σε δήλωσή τους.

«Η οργανωτική επιτροπή της “Οικονομίας του Φραγκίσκου”», αναφέρει η δήλωση, «πληροφορεί ότι σύντομα θα δοθούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία της εκδήλωσης».

Διευκρίνισαν ότι ο προγραμματισμός της συνεχίζεται «με μεγάλη αφοσίωση και ενθουσιασμό» και ήδη «έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, αναμένοντας τη συμμετοχή περίπου 2000 νέων από 115 χώρες».

«Για την καλύτερη εξέλιξη της πρωτοβουλίας, δεδομένης της αντικειμενικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν σήμερα πάρα πολλοί νέοι όταν ταξιδεύουν διεθνώς και σε εθνικό επίπεδο», εξηγεί η δήλωση, ο Άγιος Πατέρας, σε συμφωνία με την επιτροπή, όρισε την 21η Νοεμβρίου 2020 ως τη νέα ημερομηνία συνάντησής του με τους νέους στην Ασίζη, οι οποίοι θα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους στις 19 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Ακύρωση Συναυλίας Ημέρας Κάριτας

Επόμενο Άρθρο

Ποιμαντική Επιστολή για την Τεσσαρακοστή του σεβ. Εμμανουήλ, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

You might be interested in …

family_3

Η ζεστή υποδοχή από μία Χριστιανική Οικογένεια

Η ζεστή υποδοχή από μία Χριστιανική Οικογένεια   Του σεβασμιοτάτου Jean Laffitte, Γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Οικογένεια     Όταν έχω την ευκαιρία να επισκέπτομαι το σπίτι μιας οικογένειας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που […]

Δόθηκε στην δημοσιότητα το κείμενο εργασίας της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου (Οκτώβριος 2024)

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας έδωσε στη δημοσιότητα το “Instrumentum Laboris”, το κείμενο που θα κατευθύνει τις εργασίες της 16ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου τον Οκτώβριο. Μεταξύ των θεμάτων που εστιάζει το έγγραφο […]

Μεξικό: Οι Επίσκοποι για τους μετανάστες, «η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πωλούνται για ένα πιάτο φακές», η κυβέρνηση «υποτάχτηκε στις αμερικανικές πιέσεις»

  Η αξιοπρέπεια των μεταναστών, ως ανθρώπων και παιδιών του Θεού, «έχει πωληθεί για ένα πιάτο φακές». Το Μεξικό, «που δεν διαθέτει μια πραγματική μεταναστευτική πολιτική, υποτάχτηκε στα κριτήρια και τις επιταγές της αμερικανικής κυβέρνησης, […]