19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύρος : Εορτασμός του Αγίου Ιωάννου-Βαπτιστή Δελασάλ

delasal

   delasal

  Οι Αδελφοί των Χριστιανικών Σχολείων (Φρερ) γιόρτασαν επίσημα, στις 15 Μαΐου 2011, τον Άγιο Ιωάννη – Βαπτιστή Δελασάλ, Ιδρυτή του Τάγματός τους και Προστάτη των Παιδαγωγών. Έτσι και η Ιερά Μοναχική Κοινότητά τους που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου, γιόρτασε τον Άγιο Προστάτη της, με την τέλεση στο Παρεκκλήσιό της το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου, Αρχιερατικού Συλλείτουργου, στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Καθολικός Επίσκοπος Σύρου και συμμετείχαν οι παρευρισκόμενοι Ιερείς. Παρόντες και οι Φρερ που διαμένουν στη Μονή, Μοναχές της Ιεράς Κοινότητας των Αδελφών του Ελέους, τα καθολικά παιδιά των μεγαλυτέρων τάξεων του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου των Φρερ «Άγιος Γεώργιος» και πολλοί πιστοί. Στο αρμόνιο ο Ηγούμενος της Μονής Αδελφός Φραγκίσκος Βαρθαλίτης, που κατηύθυνε με κάθε επιτυχία τις ένθερμες ψαλμωδίες του εκκλησιάσματος. Μετά από την ιεροτελεστία δόθηκε από τους Αδελφούς μικρή δεξίωση στους χώρους της Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος π. Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του τιμώμενου Αγίου, που κληροδότησε ένα πολύτιμο και σημαντικό έργο στην Εκκλησία, στο Τάγμα που ίδρυσε, στους δασκάλους και τους μαθητές. Ο Σεβασμιότατος, απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τα προέτρεψε να προσανατολίζουν τη ζωή τους γύρω από το λόγο του Θεού, που περιέχεται στο Ευαγγέλιο, φροντίζοντας για τη γνωριμία αυτού του Λόγου με την καλλιέργεια της πίστεώς τους.

     Χάρη στους Αδελφούς των Χριστιανικών Σχολείων λειτουργούν τα Λασαλιανά Σχολεία τους και στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των Φρερ έχει περιοριστεί αρκετά στη Χώρα μας. Μέσα από τα Σχολεία αυτά, από τους ίδιους τους Αδελφούς και τους Εκπαιδευτικούς συνεργάτες τους, μεταδίδεται άριστη γνώση και μάθηση και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια οικοδόμησης μιας υγιούς και χρηστής κοινωνίας ανθρώπων, που θα βιώνουν, θα καλλιεργούν και θα υπερασπίζουν, ατομικά και συλλογικά, τις πανχριστιανικές αξίες, αρχές και αρετές.

     Ικέτες προς τον Άγιο Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ ίνα. με τη μεσιτεία του, ο Κύριος αυξάνει και πληθύνει την Κοινότητα των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, της οποίας το πολυδιάστατο χριστιανικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, καθίσταται σήμερα περισσότερο αναγκαίο και επιτακτικό, για να εφοδιαζόμαστε από αυτό με θάρρος, δύναμη και θέληση, ώστε να αντιμαχόμαστε και να καταπολεμούμε την κάθε είδους εγκληματικότητα, τη διαφθορά, τα πάθη και τις κακότητες που κυριαρχούν στην κοινωνία, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους και ζοφερούς σημερινούς καιρούς.


Σύρος,   21 Μαΐου 2011

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Προηγούμενο Άρθρο

Να προτείνομε τις Κλήσεις στην τοπική Εκκλησία, Μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου 16ου για την Παγκόσμια Ημέρα των ΚΛΗΣΕΩΝ [2011]

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα : Εορτή της Αγίας Δωρεάς στην Ενορία του Αγ. Λουκά

You might be interested in …

Μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Ερμούπολη, 8 Μαρτίου 2022 Προς το πλήρωμα τηςΚαθολικής Εκκλησίας της Σύρου «Η Τεσσαρακοστή είναι καιρός ευνοϊκός προσωπικής και κοινοτικής ανανέωσης, που μας οδηγεί στο Πάσχα του Ιησού Χριστού, ο οποίος πέθανε και αναστήθηκε. Για τη […]