20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΕΚΜΕ : Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών

Η παγκόσμια μέρα των ιεραποστολών, 23 Οκτωβρίου υπογράμμισε και πάλι ό,τι ο Άγιος Πατέρας επεσήμανε: «Είναι σημαντικό ο κάθε βαπτισμένος χριστιανός αλλά και οι εκκλησιαστικές κοινότητες να συμμετέχουν σ’ αυτήν την αποστολή όχι σποραδικά και περιστασιακά, αλλά συνεχώς, ως χριστιανικό τρόπο ζωής» (μήνυμα 2011).

Οι Μοναχοί και Μοναχές Ελλάδας άνοιξαν αυτή την εβδομάδα (16-23/10) με μια σύντομη βραδιά προσευχής την Παρασκευή 14/10, στη Μονή του Καρμήλου-Ν. Ηράκλειο.

Εκπρόσωποι πέντε μοναχικών ταγμάτων, μαζί με τις Καρμηλίτισσες έψαλαν τον εσπερινό, ακολούθησε η θεία ευχαριστία κατά την οποία ο π. Espitalier ανέπτυξε τις ιεραποστολικές διαστάσεις της μαρτυρίας που οι μοναχοί/χές δίδουν και οφείλουν να δίδουν καθημερινά, με την προσευχή, την παρουσία τους, τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις και απασχολήσεις τους, τη δουλειά τους. Ο Κύριός μας ας δεχθεί την καθημερινή προσφορά μας και ας εισακούσει τις δεήσεις μας για νέους εργάτες στον απέραντο χώρο του σημερινού κόσμου.

ΕΚΜΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Η διαχείριση μιας μεγάλης φεουδαλικής περιουσίας. Τα παράδειγμα της Εμπαρουνίας των Λατίνων στην Κέρκυρα (16ος-19ος αι.)

Επόμενο Άρθρο

Ένας χρόνος χωρίς τον Δον Νίκο. 14 Οκτωβρίου 2010 – 14 Οκτωβρίου 2011

You might be interested in …

Νότια Κορέα: Ποια είναι η χώρα που θα οργανώσει την ΠΗΝ 2027

Το 1, 5 εκατομμύριο άτομα, κυρίως καθολικοί νέοι, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της   Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, παρόντος του Πάπα , στη Λισαβόνα έχουν ήδη επιστρέψει στις χώρες τους, πλούσιοι σε εμπειρίες. Η Ασία και συγκεκριμένα […]

Ιστορίες ιεραποστόλων που αναζωπυρώνουν το πάθος για το Ευαγγέλιο

“Dove solo l’anima arriva”  είναι ο τίτλος του βιβλίου της Monica Mondo η οποία έχει συλλέξει μερικές από τις συνεντεύξεις με τους ιεραποστόλους, που ασχολούνται με πραγματικότητες που είναι τόσο δύσκολες όσο και αξέχαστες, οι […]