6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο καρδινάλιος Zuppi θα επισκεφθεί τη Μόσχα ως απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου για την ειρήνη

Ο πάπας Φραγκίσκος στέλνει τον καρδινάλιο Matteo Maria Zuppi ως απεσταλμένο του στη Μόσχα για την προώθηση του διαλόγου και την αναζήτηση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας επιβεβαίωσε την Τρίτη 27 Ιουνίου ότι ο καρδινάλιος Matteo Maria Zuppi, αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια και πρόεδρος της Συνόδου των Ιταλών Επισκόπων, θα ξεκινήσει επίσκεψη στη Μόσχα ως απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου.

Η επίσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 28-29 Ιουνίου 2023, έχει ως στόχο να ενισχύσει «τις χειρονομίες που μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση μιας λύσης στην τρέχουσα τραγική κατάσταση και να βρεθούν δρόμοι προς μια δίκαιη ειρήνη».

Καθώς επισκέπτεται τη Μόσχα, ο καρδινάλιος Zuppi θα υποστηρίξει την επιθυμία του πάπα Φραγκίσκου για την επίλυση του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο Πάπας είναι ένας ηχηρός υποστηρικτής της ειρήνης, καλώντας σταθερά τους παγκόσμιους ηγέτες και τα πρόσωπα να εργαστούν για την επίλυση των συγκρούσεων με ειρηνικά μέσα. Έχει κάνει αμέτρητες εκκλήσεις για προσευχή για τους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η προηγούμενη επίσκεψη στο Κίεβο

Η επίσκεψη του ιταλικής καταγωγής καρδινάλιου έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψής του στο Κίεβο, στις 5-6 Ιουνίου, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο καρδινάλιος Zuppi μετέφερε το ενδιαφέρον του πάπα Φραγκίσκου για τον ουκρανικό λαό. Ο Καρδινάλιος τόνισε την ανάγκη τα εμπλεκόμενα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στο διάλογο και να βρουν κοινό έδαφος για μια δίκαιη λύση στον πόλεμο.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Zelensky έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν βήματα για την ανακούφιση των δεινών, την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης. Ο καρδινάλιος Zuppi επανέλαβε την ετοιμότητα του Βατικανού να βοηθήσει μέσω της διπλωματικής οδού και των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών.

Ως παπικός απεσταλμένος για την ειρήνη, η επίσκεψη του καρδινάλιου Zuppi στη Μόσχα επιδιώκει να υπογραμμίσει την αφοσίωση της Αγίας Έδρας να συμμετάσχει ενεργά στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης και να συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους υπέρ της ειρήνης.

Πηγή: vaticannws.va

Προηγούμενο Άρθρο

«Γιατί, αλλά κυρίως με ποιον τρόπο πρέπει να συγχωρούμε και να αγαπάμε;», του σεβάσμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Συνεδρίασε το Συμβούλιο των Καρδιναλίων με τον Πάπα

You might be interested in …

Το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταγγέλλει την επιδρομή σε καθολικό σχολείο στη Γάζα

Το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τη στοχοποίηση αμάχων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μετά την ισραηλινή επιδρομή στο σχολείο της Αγίας Οικογένειας στην πόλη της Γάζας. Το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε έντονα την επιδρομή […]

Ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος στην νεοσύστατη αυτόνομη (sui iuris) εκκλησιαστική βυζαντινόρρυθμη καθολική επαρχία στη Σερβία.

Με την ευκαιρία της ανυψώσεως από τον πάπα Φραγκίσκο της εκλησιαστικής βυζαντινόρρυθμης καθολικής αποστολικής εξαρχίας στη Σερβία σε εκκλησιαστική αυτόνομη επαρχία (sui iuris) σύμφωνα με τον Κώδικα Κανονικού Δικαίου (CCEO, 174-176), υπήρξε ανάγκη προσαρμογής του […]