20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέοι Κορεάτες καλλιτέχνες μελετούν τα μηνύματα της Δοξασμένος Να ‘Σαι μέσα από την τέχνη

Η Αρχιεπισκοπή της Σεούλ διοργανώνει μια ιδιαίτερη έκθεση στην γκαλερί Myeongdong για να παρουσιάσει το έργο 11 Κορεατών καλλιτεχνών που μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με την εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου Δοξασμένος Να ‘Σαι σχετικά με το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την «Κοινή μας Οικία».

Μια ποικιλία έργων τέχνης – πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις, βιτρό και καλλιγραφία – εκτίθενται στο κοινό. Οι 11 καλλιτέχνες ήταν οι νικητές του «Διαγωνισμού Νέων Καλλιτεχνών Θρησκευτικής Τέχνης» που διοργάνωσε η Γκαλερί 1898 το 2021.

Οι καλλιτέχνες αναζήτησαν έμπνευση διαβάζοντας και μελετώντας την εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου Δοξασμένος Να ‘Σαι, η οποία μιλάει για την προστασία της γης «Η κοινή μας οικία» και τη ζωή σε αρμονία με όλα τα πλάσματα.

Ο ίδιος ο τίτλος της έκθεσης «Συζητήσεις για τον Κοινό μας Οίκο» προέρχεται από ένα απόσπασμα της τρίτης παραγράφου της Δοξασμένος Να ‘Σαί : «Γράφω αυτή την εγκύκλιο για να έρθω σε διάλογο με όλους αναφορικά με τον κοινό μας οίκο».

Μήνυμα του Γενικού Βικαρίου

Ο Επίσκοπος Benedictus Son Hee-song, Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής της Σεούλ, συνεχάρη τους νέους καλλιτέχνες.

«Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τα καλά πράγματα που έχετε μέσα σας, νέοι καλλιτέχνες», είπε. «Το γεγονός ότι διαλογίζεστε πάνω στην εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου και την μετατρέπετε σε έργο τέχνης είναι παρόμοιο με την ομιλία του ιερέα κατά τη Θ. Λειτουργία. Σημαίνει να διαλογίζεσαι πάνω στην “ομορφιά” που δημιούργησε ο Θεός και να μεταδίδεις ένα μήνυμα μέσω των “έργων τέχνης”».

«Όταν κοιτάζουμε τον κόσμο που δημιούργησε ο Θεός, μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ομορφιά του. Το να φροντίζουμε καλά το περιβάλλον είναι σαν να αποκαλύπτουμε την ομορφιά του Θεού στη φύση», σημείωσε ο Επίσκοπος Son.

Προέτρεψε τους νέους καλλιτέχνες να «δημιουργούν έργα τέχνης με την αίσθηση της αποστολής ότι το έργο σας είναι να αποκαλύψετε την ομορφιά που ο Θεός έχει βάλει στη δημιουργία».

Πρόγραμμα συμμετοχής επισκεπτών

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα συμμετοχής επισκεπτών. Προσκαλεί το κοινό να διακοσμήσει φύλλα δραστηριοτήτων με γραμματόσημα απειλούμενων ζώων μέσω του προγράμματος «Κοινή οικία».

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας «Διάλογος με τον καλλιτέχνη», ένας ηχητικός οδηγός με επικεφαλής έναν νεαρό καλλιτέχνη δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ακούσει σχόλια για τα έργα. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στις 2:00 μ.μ. τις καθημερινές και στις 4:00 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα.

ΠΗΓΗ: vaticannews.va
17/07/23

Προηγούμενο Άρθρο

Tο επίσημο πρόγραμμα της μεγαλύτερης συνάντησης νέων από όλο τον κόσμο με τον Πάπα

Επόμενο Άρθρο

«Ο Χριστιανός και η χαρά», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

You might be interested in …

Δήλωση του πρόεδρου της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε., καρδινάλιου Μαρξ, για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία για το κλίμα.

Δήλωση του πρόεδρου της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε.(COMECE), καρδινάλιου Μαρξ, για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για την αποχώρηση της χώρας από την συμφωνία για το κλίμα. «Παρόλο που η απόφαση […]

Μερικές σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσευχή του Angelus

26 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Στεφάνου Μερικές σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσευχή του Angelus Η ιστορία του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου, είναι ο προάγγελος μιας αναπόφευκτης σταθεράς της χριστιανικής ζωής: οι χριστιανοί να μισούνται […]

Προχωρούν οι μακαριωνυμίες των ιδρυτών της κοινότητας πάπας Ιωάννης 23ος και Κινήματος Φοκολαρε

«Έκλεισε» το πρώτο στάδιο, σε επίπεδο επισκοπικό, για την μακαριωνυμία δύο μεγάλων μορφών της καθολικής εκκλησίας του περασμένου αιώνα, του ντον Oreste Benzi και της Chiara Lubich, αντίστοιχα. Οι αντίστοιχοι φάκελοι θα κατατεθούν πλέον στη […]